Hyppää pääsisältöön

Someron asumisyksikkö kehitysvammaisille, Somero

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Svenssonintie 19
31400 SOMERO

Aukioloajat

, Avoinna ympäri vuorokauden

Someron asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat apua, tukea ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissaan.

Asumisyksikössämme on kolme kotiryhmää, jossa kussakin asuu viisi asiakasta. Jokaisessa kotiryhmässä on yhteinen keittiö, olohuone ja ruokailutila, minkä lisäksi koko talon yhteisessä käytössä ovat sauna ja pesutilat poreammeineen. Asumisyksikössä on aidattu sisäpiha, jonne jokainen asukas pääsee kulkemaan oman terassinsa kautta.

Asumisyksikkömme sijaitsee lähellä Someron keskustaa, lähimpään kauppaan on vajaan 15 minuutin kävelymatka. Toimintakeskus, jossa tarjotaan päivä- ja työtoimintaa, sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Toimintamme lähtökohtana on asukkaidemme yksilöllisten voimavarojen ja vahvuuksien tunnistaminen ja vahvistaminen. Tavoitteenamme on asukkaan laaja-alainen ja yksilöllinen tukeminen arjessa siten, että asukas kokee olevansa arvostettu yhteisön jäsen. Noudatamme toiminnassamme valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.