Hyppää pääsisältöön

Tarvasjoen hyvinvointikeskus / Lyhytaikaishoitoyksikkö Peltola, Lieto

Avainsanat:

Tarvasjoen hyvinvointikeskuksessa tarjotaan ympärivuorokautista asumispalvelua kodinomaisessa ympäristössä ikääntyneille ihmisille.

Tarvasjoen keskustassa meillä on turvallisia ja viihtyisiä asukaspaikkoja Ketolassa, Heikkilässä ja Muistolassa yhteensä 31. Huoneista kaksi on varattu tilapäishoidon asiakkaille. Tuemme asukkaiden toimintakykyä yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Asukkaiden osallisuuden tukeminen, aktiivinen arki ja omaisyhteistyö ovat meille tärkeitä.

Huoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa on omat esteettömät kylpyhuoneet. Huoneissa on valmiina sänky, yöpöytä sekä liinavaatteet. Näiden lisäksi asukas ja omaiset voivat sisustaa huoneen omien mieltymysten mukaan omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla.

Tavoitteena tukea asiakkaan toimintakykyä, jotta hän pystyisi asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissaan. Lisäksi mahdollistetaan asiakkaan omaiselle hengähdystauko.

Keskeisiä toimintaperiaatteita ovat asiakaslähtöisyys, voimavaralähtöisyys, yhteistyökyky ja arvostava kohtaaminen. Kuntouttava työote on päivittäisten toimintojen lähtökohtana.

Lyhytaikaishoitojakso kestää pääsääntöisesti viisi päivää, maanantaiaamusta perjantai-iltapäivään. Myös lyhyemmät jaksot ovat mahdollisia. Lisäksi tarjoamme osapäivähoitoa, jolloin asiakkaan voi tuoda meille hoitoon esim. muutamaksi tunniksi.

Peltola sijaitsee Tarvasjoen keskustassa, Hyvinvointikeskuksen yhteydessä. Asiakaspaikkoja on 9. Asiakashuoneista 3 on yhden hengen huoneita ja kolme kahden hengen huonetta. Kaikissa huoneissa on oma suihkulla varustettu WC. Aikaa voi viettää myös yhteisessä olohuoneessa. Hoitajat työskentelevät Peltolassa ympäri vuorokauden, viikonloppuisin yksikkö on suljettu.

Uudet asiakkaat;

Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.