Hyppää pääsisältöön

Verkarannan asumisyksikkö kehitysvammaisille, Lieto

Avainsanat:
Verkarannan asumisyksikkö on avohuollon yksikkö, jossa on 27 asiakaspaikkaa kehitysvammaisille henkilöille. Yksikkö koostuu kolmesta erilaisesta kodista: koti 1:n asiakkaat hyötyvät kevyestä tuesta ja ohjauksesta, koti 2:n asiakkaat ovat ikääntyviä ja tarvitsevat hoidollisempaa osaamista ja koti 3:ssa asuu kaikenikäisiä asiakkaita.

Koti 1:n asiakkaat asuvat itsenäisesti yksiöissä, joissa on oma keittiö ja kylpyhuone. Asiakkaat saavat palvelut jalkautuvina palveluina, eli tuki ja apu viedään suoraan asiakkaan omaan kotiin.

Koti 2:n ja koti 3:n asiakkaat asuvat vuokrattavissa huoneissa, joissa on kylpyhuone. Heidän käytössään on myös yhteisiä tiloja, olohuone–keittiö-yhdistelmä sekä kodinhoitohuone. Koti 2:ssa asiakkaiden arkea rytmittää jokaiselle räätälöity työ- ja päivätoiminta ja tukea ja ohjausta on saatavilla ympäri vuorokauden. Koti 3:ssa on työntekijä läsnä ympäri vuorokauden ja nuorten asiakkaiden kanssa harjoitellaan arjen perustaitoja ja vahvistetaan osallisuutta yhteiskuntaan.

Verkarannan asumisyksikkö sijaitsee Liedon Littoisissa vanhassa Verkatehtaassa, aivan Littoistenjärven kupeessa. Asumisyksikön läheisyydessä on kaikki tarvittavat peruspalvelut, ja linja-autot kulkevat yksikön pihasta Turun keskustaan.

Asumisyksikössä tarjottavissa asumispalveluissa korostuvat asiakkaan oikeudet: lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteena on, että järjestetty tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.