Hyppää pääsisältöön

Lastensuojelulaitokset

Sijaishuollolla tarkoitetaan sijoitetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella. Lapsi voidaan sijoittaa joko perhehoitoon tai lastensuojelulaitokseen. Kun lapsi asuu lastensuojelulaitoksessa, laitos toimii silloin hänen kotinaan. Lastensuojelulaitoksen työntekijät tekevät yhteistyötä lapsen ja lapsen vanhempien kanssa. Varsinais-Suomen hyvinvointialueella pidetään huolta siitä, että myös lapsen vanhemmat saavat riittävästi tukea lapsen sijaishuollon aikana ja sen jälkeen.

Valkoinen kaksikerroksinen tiilirakennus. Kuistin aitaan on ripustettu kukkia. Pihassa on hiekkaa ja nurmea. Taloa ympäröivät vihreälehtiset puut. Taivas on sininen.

Kaarinan perhekeskus

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on useita omia lastensuojelulaitoksia. Laitokset ovat suuntautuneet eri tavoin ja vastaavat erilaisiin sijoitustarpeisiin. Vakka-Suomentien lastenkoti vastaanottaa avohuollon sijoituspäätöksellä sijoitettuja lapsia. Mäntymäen ja Vähäheikkilän perhetukikeskukset sekä perhekuntoutuskeskus Paavola toimivat vastaanottoyksikköinä, jonne lapset sijoitetaan joko avohuollon tai kiireellisen sijoituksen päätöksellä.  Mäntymäen perhetukikeskuksessa ja Halikon perheyksikössä tarjotaan koko perheelle suunnattua laitosmuotoista perhekuntoutusta.

Lakkatien erityislastenkoti, Makslankadun, Moikoistenkadun, Puolukkatien, Virusmäentien lastensuojelulaitokset sekä Kaarinan, Halikon että Raision perhetukikeskukset ja Loimaan sijaishuoltoyksikkö tarjoavat sijoituspaikkoja pitkäaikaisille sijoituksille. Tällöin lapset ovat sijoitettuna pääosin huostaanottopäätöksellä.

Laitokset toimivat keskenään yhteistyössä, mikä takaa laadukkaan palvelun lapselle ja lapsen vanhemmille. Lastensuojelulaitosten henkilökunnalla on vahvaa ammatillista osaamista ja kokemusta lapsen kasvatukseen ja hyvinvoinnin tukemiseen.