Hyppää pääsisältöön

Asiakas- ja palveluohjaus Soihtu (sosiaalihuollon neuvonta, ohjaus ja palvelutarpeen arviointi)

Avainsanat:
Sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi ja lastensuojelutarpeen arviointi toteutetaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueella alueellisissa Soihtu-tiimeissä.

Soihtu-tiimit palvelevat sekä lapsia että aikuisia. Yli 65-vuotiaiden osalta palvelun tarve kartoitetaan ikääntyneiden asiakasohjauksessa.

Soihtu-tiimi koostuu monialaisesta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon ammattilaisten joukosta, jotka yhdessä asiakkaan kanssa kartoittavat asiakkaan tilanteen ja ohjaavat oikeiden palveluiden piiriin.

Soihtu-tiimeihin voivat olla yhteydessä sekä hyvinvointialueen asukkaat, mutta myös viranomaiset, jotka tarvitsevat konsultaatiota sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa.

Tiimit ottavat vastaan kiireettömät sosiaalihuoltolain mukaiset yhteydenotot ja lastensuojeluilmoitukset sekä vastaavat Pyydä apua -yhteydenottoihin.

Kiireellisissä tilanteissa otetaan 24/7 yhteys sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Sinulla ja perheelläsi on oikeus saada sosiaalihuoltolain mukainen tuen tarpeen arviointi. Arvioinnissa selvitetään sinun tai perheesi elämäntilanne, tuen tarve ja tarpeelliset palvelut. Arvioinnissa huomioidaan myös sinun ja perhejäsentesi mielipide ja näkemys palveluntarpeesta. Palvelu on maksuton.

Miten saat palvelua?

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi Soihtu-tiimiin joko puhelimella tai sähköisellä lomakkeella. Mikäli sinulla on jo oma työntekijä sosiaalipalveluissa, ota suoraan yhteyttä häneen. Soihtu-tiimiin otetaan yhteyttä, jos asiakkuutta ei vielä ole.

Asiointikanavat