Hyppää pääsisältöön

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvonta

Avainsanat:

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa saat apua kaikissa perheen perustamiseen ja ehkäisyyn liittyvissä asioissa omien ajatustesi ja suunnitelmiesi tueksi. Voit varata ajan itsellesi tai tulla yhdessä kumppanisi kanssa.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa saat neuvontaa sinulle sopivista ehkäisyvalmisteista. Hoidamme raskauden ehkäisyn aloituksen, seurannat sekä ehkäisyvälineiden asennukset ja poistot. Meiltä saat tietoa seksitautien ehkäisyyn, tutkimuksiin ja hoitoon liittyvistä asioista. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saat myös lähetteet raskaudenkeskeytykseen, sterilisaatioon ja lapsettomuusselvitykseen. Ehkäisyyn liittyvää neuvontaa saat myös terveyskeskuksista, äitiys- ja lastenneuvoloista sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saat lisäksi seksuaaliterveyteen liittyviä palveluja. Saat tukea ja neuvontaa esimerkiksi kuukautisiin tai pohdintaasi siitä, miten koet sukupuolesi tai seksuaalisen suuntautumisesi. Tuemme sinua ihmissuhteisiin ja seksuaaliväkivallan ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Näihin asioihin liittyvää neuvontaa saat ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan lisäksi myös omasta äitiysneuvolastasi.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa käyntisi ovat terveydenhoitajan vastaanottoja, lääkärikäynnit suunnitellaan tarpeen mukaan. Alaikärajaa palveluun tuloon ei ole, mutta yläikärajat saattavat vaihdella eri kuntien alueilla.

Ota yhteyttä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan, kun tarvitset tukea ja tietoa esim. seuraaviin asioihin;

  • kuukautiset
  • ehkäisy
  • raskauden keskeytys
  • sterilisaatio
  • seksitaudit
  • seksuaalisuus

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo.

Miten saat palvelua?

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi ehkäisy- tai perhesuunnitteluneuvolaan kaikissa ehkäisyyn ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palvelut toimivat ajanvarauksella arkipäivisin ja palvelut ovat maksuttomia.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan palveluita

Asiointikanavat

Ehkäisyneuvola, Parainen

Ehkäisyneuvola, Turku