Hyppää pääsisältöön

Koulukuraattorilta lapsesi saa tukea ja apua, kun koulunkäynnissä on pulmia tai esimerkiksi kaverisuhteisiin, elämänhallintaan ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa. Koulukuraattori on lisäksi tukena perhettänne koskettavissa muutos- ja kriisitilanteissa. Voit olla yhteydessä koulukuraattoriin itse tai yhdessä lapsesi/nuoresi kanssa. Koulukuraattorin kanssa keskustelu on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Lapsi/nuori voi tavata koulukuraattorin yksin tai yhdessä sinun kanssasi. Tapaaminen koulukuraattorin kanssa tapahtuu koulun tiloissa, pääsääntöisesti koulupäivän aikana. Mahdolliset tukitoimet suunnitellaan sinun ja lapsesi/nuoresi kanssa yhdessä. Koulukuraattori voi tehdä yhteistyötä esimerkiksi oppilaitoksen opetushenkilöstön, kouluterveydenhuollon tai koulupsykologin kanssa lapsesi/nuoresi tarpeisiin parhaiten sopivan tuen turvaamiseksi.

Ota yhteyttä koulukuraattoriin, jos kaipaat tukea ja tietoa esimerkiksi:

  • opiskelumotivaatioon tai poissaoloihin liittyen
  • elämänhallintaan liittyen (ajankäyttö, vuorokausirytmi)
  • ihmissuhdeasioihin (perhetilanne, kaverisuhteet, kiusaaminen, yksinäisyys)
  • ahdistuneisuuteen tai mielialan muutoksiin
  • omaan tai läheisen päihteiden käytön aiheuttamaan huoleen
  • nuoren itsenäistymiseen liittyviin asioihin (asumisen ja taloudellisen tuen ohjaus)

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Koulukuraattorin palveluita voivat käyttää kaikki perusopetuksen oppilaat, joihin kuuluvat myös esiopetuksen oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Miten saat palvelua?

Koulukuraattorit ottavat vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella ja palvelu on maksutonta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, tekstiviestillä tai varata ajan suoraan kuraattorilta. Koulukuraattorin vastaanotot toteutuvat pääasiassa oppilaitoksissa opiskelupäivän aikana.

Asiointikanavat

AKK:n kuraattori, Turku