Jalkautuvat avopediatrit: nopeasti, joustavasti ja varhaisessa vaiheessa perustason tukena
Jos neuvolan ammattilaisten tai oppilashuollon keinot auttaa lasta esimerkiksi neurologisissa tai mielenterveyden haasteissa eivät riitä, peruspalvelujen tueksi tarvitaan lisätukea erikoissairaanhoidosta. Varhan alueelle jalkautuvat avopediatrit eli Lasten ja nuorten klinikan…
Varhan palveluverkon suunnittelu etenee: tilannekatsaus hyvinvointialueen palveluiden sijoittumisista
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluverkon suunnittelu etenee. Varha esitteli 10.5.2024 viranhaltijoiden laatimat viimeisimmät suunnitelmat toimipaikkojen ja palveluyksiköiden sijoittumisista Varhan alueella.
Varhan palveluverkkosuunnitelmalle aluehallituksen hyväksyntä
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkkosuunnitelman 2024–2026 kokouksessaan 10.9.2024. Jokaiseen alueen kuntaan jää sote-palveluita tarjoava piste.
Sijoitetun lapsen palvelupolkua ja koulunkäyntiä tukeva Sisukas-toimintamalli nyt käyttöön myös Paimiossa
Sijoitettujen lasten koulunkäynnin palvelupolkua on kehitetty moniammatillisesti yhteistyössä Pesäpuu ry:n ja Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen kanssa. Kaarinan lisäksi mallin on nyt ottanut käyttöön Paimio.
Suun terveydenhuollon palveluverkko
Palveluverkko on Varhan suunnitelma siitä, miten sote-palveluita tuotetaan jatkossa Varsinais-Suomen alueella ja missä Varhan palvelupaikat jatkossa sijaitsevat.
Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden palveluverkko
Palveluverkko on Varhan suunnitelma siitä, miten sote-palveluita tuotetaan jatkossa Varsinais-Suomen alueella ja missä Varhan palvelupaikat jatkossa sijaitsevat.
Palveluverkon periaatteet
Palveluverkkosuunnitelmamme periaatteita ohjaavat seuraavat näkökulmat: väestön palvelutarpeet, palvelujen saavutettavuus, kiinteistön kunto, turvallisuus ja kumppanuudet tilankäytössä, ekologinen kestävyys, henkilöstön saatavuus ja henkilöstöresurssin tehokas käyttö, käytössä olevan…
Luonnossa kokoontuvat ryhmät tukemassa lapsen hyvinvointia
Havainnoidaan yhdessä vuodenaikojen vaihtelua, tehdään käsillä mm. luonnon raaka-aineista taidetta, laitetaan retkiruokaa trangialla, leikitään, rakennetaan majoja - kaikkea mitä luonnossa voi yhdessä tehdä. Yhteistyö lähti liikkeelle kouluterveydenhoitajan ideasta - toiminta on nyt…