Hyppää pääsisältöön

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella asukkaille tarjotaan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluja. Palveluja saa mm. terveysasemilta, neuvoloista ja erikoispoliklinikoilta. Useimmat palvelut edellyttävät ajanvarausta.

Lääkärin ajanvarausvastaanotolla hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat kiireetöntä hoitoa. Kiireetön hoito on annettava määräajassa.

Sairaanhoitajan ajanvarausvastaanotolle potilas voi hakeutua hoitotoimenpiteitä varten. Vastaanotolla toteutettavia hoitotoimenpiteitä ovat mm. hoitajan kirjoittama sairauslomatodistus (äkillinen ylähengitystietulehdus, mahatauti), haavanhoito, ompeleiden poisto, rokotus, verenpaineen ja verensokerin mittaus seurannassa olevalta potilaalta. Vastaanotolla potilas saa myös ohjausta ja neuvontaa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot on tarkoitettu hyvinvointialueen asukkaille. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidon tarve.

Miten saat palvelua?

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi terveyskeskukseen.

Asiointikanavat

Alastaron terveysasema

Asiakasohjaaja, Laitila

Astmahoitaja, Laitila

Auran terveysasema, Aura

Diabeteshoitaja, Laitila

Diabeteshoitaja, Naantali

Diabeteshoitaja, Rusko