Hyppää pääsisältöön

Lapsiperheiden kotipalvelu

Avainsanat:

Lapsiperheiden kotipalvelusta saat tukea arjessa selviytymiseen ja voimavarojen vahvistamiseen tilanteessa, jossa omat voimavarasi ovat hiipumassa tai perhetilanne on muulla tavoin kuormittava.

Lapsiperheiden kotipalvelusta perheesi saa tukea esimerkiksi lasten hoitoon ja huolenpitoon liittyvissä tilanteissa ja kodin arkirutiinien luomiseen ja ylläpitämiseen. Saat ohjausta ja tukea perheesi tarvitsemiin käytännön kotitöihin, esimerkiksi aterioiden valmistukseen, kodin siisteyteen ja puhtaanapitoon tai pyykin pesuun liittyvissä asioissa. Lapsiperheiden kotipalvelusta saat tarvittaessa tukea ja asiointiapua perheenne lääkäri- ja viranomaiskäyntien aikana.

Voit ottaa yhteyttä itse tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Ensimmäinen tapaaminen tapahtuu perheesi luona kotona, jolloin yhdessä keskustellen arvioidaan ja tehdään suunnitelma perheellenne parhaiten sopivista palveluista. Lapsiperheiden kotipalvelu työskentelee pääsääntöisesti kodissanne. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään myös muiden perhettäsi tukevien työntekijöiden kanssa.

Lapsiperheiden kotipalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä, mikäli perheessäsi on alle 18-vuotiaita lapsia ja tarvitset tukea esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • alentunut toimintakyky synnytyksen, sairauden tai vamman vuoksi
  • uupumus
  • kriisitilanne
  • haastava elämäntilanne
  • kuormittunut arki
  • muu erityinen elämäntilanne, kuten monikkoperhe tai vammainen lapsi

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo. Ota rohkeasti yhteyttä - kaikki lapseen ja perhetilanteeseen liittyvät huolet ovat yhteydenoton arvoisia.

Lapsiperheiden kotipalvelu on lähtökohtaisesti tilapäistä ja tarveharkintaista. Tarvittaessa palvelua voidaan myöntää myös pitkäkestoisesti: palvelutarpeen sisältöä ja yksityiskohtia arvioidaan kanssasi työskentelyn aikana.

Palvelun maksullisuus

Lyhytkestoiseen lapsiperheiden kotipalveluun voidaan myöntää kunnan tuottamaa palvelua tai palveluseteli. Palveluseteliä käytettäessä valitset itse palveluntuottajan ja omavastuuosuus jää perheenne maksettavaksi.

Mikäli olet oikeutettu palveluseteliin voit kysyä siihen liittyvistä yksityiskohdista omalta työntekijältäsi.

Palveluseteli

Miten saat palvelua?

Lapsiperheiden kotipalvelua toteutetaan toistaiseksi eri tavoin hyvinvointialueen kunnissa. Palveluun pääset ottamalla yhteyttä suoraan lapsiperheiden kotipalveluun tai lapsiperheille suunnatun palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Asiointikanavat