Hyppää pääsisältöön

Palveluseteli

Palveluseteli on vaihtoehto hyvinvointialueen itse tuottamalle tai ostamalle palvelulle. Hyvinvointialue päättää palvelut, joissa palvelusetelit ovat käytössä ja hyväksyy ne palveluntuottajat, joiden palveluita palvelusetelillä voi ostaa.

Voit itse valita haluamasi palveluntuottajan hyväksyttyjen palvelusetelituottajien listalta Parasta palvelua -verkkopalvelusta. Palvelusetelissä on numero, jonka annat valitsemallesi palveluntuottajalle.

Palvelusetelipalveluissa hyvinvointialue ei peri asiakasmaksua, vaan maksat omavastuuosuuden suoraan palveluntuottajalle. Omavastuuosuus voi olla eri suuruinen eri palveluntuottajilla.

Siirry Parasta palvelua -verkkopalveluun

Palvelun maksullisuus

Palvelusetelin arvo on eri suuruinen eri palveluissa. Osassa palveluita arvo määritellään asiakkaan tulojen perusteella. Jotkut palvelusetelipalvelut ovat kaikille asiakkaille maksuttomia.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palveluseteli voidaan myöntää hoidon tarpeen arvioinnin tai palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä.

Hyvinvointialue päättää palvelun myöntämistavan ja kenelle palveluseteli voidaan myöntää. Palvelun myöntäjä vaihtelee palveluittain.

Lisätietoa

Halutessasi voit tutustua myös eri palveluseteleiden sääntökirjoihin. Sääntökirjat löytyvät palveluntuottajille suunnatulta sivulta.

Tietoa palvelusetelistä palveluntuottajille