Hyppää pääsisältöön

Palveluseteli

Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia tarvitsemiaan palveluita yksityisiltä palvelujen tuottajilta.

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itse tuottamalle tai ostamille palveluille. Kunta määrää palvelusetelin arvon ja hyväksyy palveluntuottajat, joiden palveluita sillä voi maksaa. Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus. Palvelusetelien omavastuuosuudet eivät kerrytä maksukattoa.

Mitä teen, kun minulle on myönnetty palveluseteli?

Palvelusetelin saatuasi voit valita haluamasi palveluntuottajan osoitteesta: parastapalvelua.fi

Palveluntuottajien vertailu ja valinta eivät vaadi kirjautumista järjestelmään. Kirjautumalla järjestelmään näet tietosi, sinulle myönnetyt palvelusetelit sekä käyttämäsi palvelut.

Palvelusetelissä on numero ja se annetaan palveluntuottajalle. Näin asiakkaan ja palveluntuottajan välille syntyy sopimus, joka kuuluu kuluttajasuojalain piiriin. Palveluseteli on henkilökohtainen, eikä palvelusetelinumeroa tule luovuttaa ulkopuolisille tahoille.

Palveluntuottaja laskuttaa asiakkaalta asiakkaan omavastuuosuuden. Voit halutessasi ostaa palveluntuottajalta lisäpalveluita, jotka maksat itse.

PSOP-järjestelmässä voit seurata käyttämiäsi palveluita ja saada tietoa käytettävissä olevista palveluista ja niiden tarjoajista:

Tietoa palveluntuottajille

Ohjeita yksityisten sosiaalipalveluiden tuottajalle

Ohjeita yksityisten terveydenhuollon palveluntuottajalle