Hoppa till huvudinnehåll

Mun- och tandvård

Nyckelord:

‌Mun- och tandvården ansvarar för mun- och tandhälsan, både när det gäller förebyggande vård och hälso- och sjukvård. ‌Till tjänsterna hör bastandvård, specialtandvård samt akut första hjälp.

Vad kostar det?

För tandvården debiteras lagstadgade kundavgifter. För vuxna kunder tas följande avgifter ut: besöksavgift, åtgärdsavgift och eventuella tandtekniska kostnader. Om en kund som fyllt 18 år inte har avbokat en oanvänd tid tar vi ut en avgift på 56,70 euro, om det inte finns en godtagbar orsak till att den reserverade tiden inte har avbokats.

För vem?

Tjänsten är avsedd för alla personer som bor i Egentliga Finland och som fyllt 18 år. När du kontaktar tandvården bedömer vi hur brådskande ditt vårdbehov är. Barn och unga under 18 år får kallelse till mun- och tandvården.

Gör så här

Hur snabbt du får vård beror på ditt vårdbehov samt på hur brådskande det är. Vi bedömer hur brådskande ditt vårdbehov är när du bokar tid. En individuell vårdplan görs upp för dig i samband med ett undersökningsbesök hos en tandläkare. Planen redogör för ditt vårdbehov och anger tidpunkten för nästa undersökning.

Kontakta mun- och tandvården i din boendekommun. I menyn nedan hittar du kontaktuppgifter för att boka tid per telefon. Även elektronisk tidsbokning samt sms-tjänster finns tillgängliga. Du kan se vilka tjänster som finns tillgängliga genom att välja din kommun i menyn för Servicekanaler.

Om du har en skada i tänder eller munområdet kan du också göra en bedömning av vårdbehovet elektroniskt i Omaolo.

Servicekanaler

Alastaro tandklinik, Loimaa

Aura tandklinik

Centraltandkliniken, Åbo

Dentalia, Åbo

Eurocity tandklinik, Åbo

Gertruds Åldringshems Tandklinik, Åbo

Halikko tandklinik, Salo

Hantverkaregatans tandklinik, Åbo

Hirvikoski tandklinik, Loimaa