Hyppää pääsisältöön

Vaikeavammaisten palveluasuminen

Avainsanat:
Vammaispalvelulain mukainen palveluasuminen järjestetään joustavasti sinun yksilöllisten tarpeidesi mukaan.

Palveluasumiseen kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka tavanomaisista elämän toiminnoista suoriutumisen kannalta välttämättömiä. Tällaisia palveluja voivat olla esimerkiksi avustaminen asumiseen liittyvissä toiminnoissa kuten liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisessa hygieniassa, ruokataloudessa ja asunnon siivouksessa sekä ne palvelut, joita tarvitaan asukkaan terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Palveluasuminen voidaan toteuttaa joko vaikeavammaisen henkilön omassa omistus-, vuokra- tai muussa vastaavassa asunnossa tai palvelutalossa, palveluasumisryhmässä tai muussa asumisyksikössä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023 alkaen.

Palvelun maksullisuus

Vaikeavammaiselta asiakkaalta ei peritä hoidosta ja palvelusta maksua, mutta tavanomaiset asumis- ja ruokakulut kuuluvat asiakkaan itse maksettaviksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu vaikeavammaiselle henkilölle, joka tarvitsee vammansa tai sairautensa vuoksi toisen henkilön apua jatkuvasti tai erityisen runsaasti.

Miten saat palvelua?

Vammaispalveluista saat apua tarvettasi vastaavien palveluiden ja asumismuodon löytämiseen. Ota yhteyttä oman asuinkuntasi vammaispalveluihin.

Asiointikanavat

Sosiaalitoimisto, Aura

Vammaispalvelutoimisto, Turku

Vammaisten palvelut, Kaarina

Vammaisten palvelut, Paimio

Vammaisten palvelut, Sauvo