Hyppää pääsisältöön

Apua kuormittavaan elämäntilanteeseen

Joskus elämäntilanne on kuormittava. Saatat toivoa muutosta elämääsi tai sinusta tuntuu, että monenlaiset haasteet ovat kasautuneet, etkä ole itse varma, miten pääsisit eteenpäin. Elämänhallintaan, raha-asioihin tai arjen sujumiseen on saatavilla tukea.

Toimi näin:

Voit painaa pyydä apua -nappia kysyäksesi neuvoa. Apua voit pyytää halutessasi myös nimettömänä. Sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä. Kun olet täyttänyt lomakkeen, asiasi ohjataan eteenpäin hyvinvointialueella työskentelevälle sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiselle, joka parhaiten osaa vastata kysymykseesi.

Voit tehdä myös sosiaalihuoltolain mukaisen yhteydenoton tai ilmoituksen, jonka perusteella arvioidaan lapsen tai aikuisen kokonaistilanne ja tuen tarve.

Sosiaalihuollon asiakas- ja palveluohjaus Soihtuun voit olla yhteydessä, jos olet huolissasi omasta, lastesi tai läheistesi tilanteesta, eikä sinulla ole vielä asiakkuutta sosiaalihuollossa tai lastensuojelussa. Soihtu-tiimit palvelevat lapsiperheitä ja alle 65-vuotiaita aikuisia. Soihtu-tiimi koostuu monialaisesta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon ammattilaisten joukosta, jotka yhdessä asiakkaan kanssa kartoittavat hänen tilanteensa ja ohjaavat oikeiden palveluiden piiriin.

Yli 65-vuotiaiden palvelun tarve kartoitetaan ikääntyneiden asiakasohjauksessa, joka tarjoaa ikäihmisille ja heidän läheisilleen matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta erilaisissa ikääntyneille tarkoitetuissa palveluissa. Palveluohjauksesta voidaan tarvittaessa varata asiakkaalle myös laaja-alainen palvelutarpeen arviointiaika.

Usein kysyttyjä kysymyksiä