Hyppää pääsisältöön

Työkykyohjelman laajentaminen

Kokonaisuus tukee osatyökykyisten työttömien työhön pääsyä ja työssä pysymistä sekä ehkäisee työttömyyden pitkittymistä ja työkyvyttömyyttä.

Työkyvyn tuki asiakkaille

Työkykykoordinaattorin palvelut on tarkoitettu sosiaali- ja terveyskeskuksissa asioiville osatyökykyisille, joilla ei ole työterveyshuoltoa tai jotka eivät kuulu työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) piiriin. Työkykykoordinaattorilta saat tietoa työkyvyn tuen palveluista, jotka sopivat parhaiten omaan tilanteeseesi.  

Työkykykoordinaattorin vastaanotolle voit hakeutua, mikäli asut jossakin seuraavista kunnista: Aura, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Somero.

Laatuperusteinen työhönvalmennus on tarkoitettu kaikille työllistymistä edistävien sosiaalipalveluiden asiakkaille, jotka haluavat palata työmarkkinoille. Tavoite on auttaa asiakkaita löytämään toiveitaan ja vahvuuksiaan vastaavia työpaikkoja avoimilta työmarkkinoilta. 

Laatuperusteiseen työhönvalmennukseen voit hakeutua, mikäli asut jossakin seuraavista kunnista: Aura, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko ja Salo.

Työkykykoordinaattori- ja työhönvalmennuspalveluiden käyttö on maksutonta ja vapaaehtoista.

 

Työkykyohjelman laajentaminen –työpaketti on osa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen suurempaa Kestävän kasvun Varsinais-Suomi –hankekokonaisuutta (RRP- ja RRF-rahoitteinen). Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, joka tukee ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Suomen kestävän kasvun ohjelman yhtenä tavoitteena on nostaa työllisyysastetta.

Hankkeen rahoitus tulee EU:n kertaluontoisesta elpymisvälineestä Next Generation EU. Suomessa hanketta hallinnoi Terveysministeriö (STM) ja koordinoi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL).  

Työkykyohjelman laajentaminen on jatkoa Kaveria ei jätetä –hankkeelle, jota toteutettiin vuosina 2020 - 2022 Varsinais-Suomessa Turun, Uudenkaupungin, Liedon ja Laitilan alueella. Tämän hankkeen rahoitus ei kata edellä mainittuja palveluita näillä alueilla.

Yhteystiedot

Ethän lähetä sähköpostitse salassa pidettävää tietoa.

 

 

Kuva sisältää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Suomen kestävän kasvun ohjelman sekä Euroopan unionin rahoittama: Next Generation EU -logot