Hyppää pääsisältöön

Ammattilaiselle

Osastonylilääkäri Christinan uratarina

Christina päätyi nuorisopsykiatrian alalle lääkäriksi valmistumisensa jälkeen vuonna 2012. Hän työskenteli Vaasan nuorisopsykiatrian osastolla muutamien kuukausien ajan, mikä herätti hänessä kipinän työskennellä nuorten parissa.

Christina Fortelius.

Vuonna 2014 Christina aloitti erikoistumisopinnot Tyksin nuorisopsykiatrialla ja valmistui vuonna 2019. Hän ei ole katunut päätöstään tehdä tätä merkittävää työtä, sillä hänelle avautui mahdollisuus auttaa nuoria ja tarjota heille tukea.

Työn imu syntyy nuorten ja perheiden auttamisesta

Työssäni nuorisopsykiatrian akuuttitoiminnan osastonylilääkärinä on parhainta nuorten ja perheiden auttaminen, taitavat ja mukavat työkaverit, moniammatillinen yhteistyö ja mahdollisuus kouluttautumiseen. Opiskelu vahvistaa ammatillista osaamistani. 

Hän kokee saavansa arvostusta työstään työryhmältään, esihenkilöiltään ja nuorilta perheineen. Työyhteisössä Christina arvostaa kannustavaa, avointa ja toisia tukevaa ilmapiiriä, kehitysmyönteisyyttä sekä yhdessä tekemistä.

Hyvä työpäivä koostuu mahdollisuudesta auttaa nuoria ja perheitä, päivän suunnittelusta, rauhallisesta työskentelystä, yhteistyöstä työryhmän kanssa sekä yhteisistä tauoista työkavereiden kanssa.

Kerro joku asia, mitä työkaverit eivät tiedä sinusta?

Vaikka en ole yhtään huimapää, laskimme avopuolisoni kanssa viime kesänä Kitkajoen vaativimmatkin kosket.

Supervoimakseen Christina kertoo myötätunnon. Hän pyrkii aina kohtaamaan nuoret ja heidän perheensä empaattisesti ja ymmärtäväisesti, mikä auttaa häntä luomaan luottamuksellisen suhteen nuoriin ja tukemaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla.