Hyppää pääsisältöön

Ammattilaiselle

Terveydenhoitaja Marikan uratarina

Marika Kurki työskentelee Turun Varissuon neuvolassa terveydenhoitajana ja neuvolan tiimivastaavana. Työskentely juuri neuvolassa on ollut Marikalle selvää jo kauan. Monipuoliset tehtävät ja kehittämismahdollisuudet ovat työn parasta antia.

Nainen tietokoneen takana keskustelee potilaan kanssa.

Pienen vauvan väläyttämä leveä hymy paras palkinto

Marikan työviikosta neljänä päivänä hän tekee neuvolavastaanottoa ja yhden päivän viikossa neuvolan tiimivastaavan työtä. Työpäivät ovat monipuolisia ja erilaisia eikä kahta samanlaista päivää ei tule vastaan. 

Teen sekä äitiys- että lastenneuvolan vastaanottoa. Asiakkaanani ovat vauvaa odottavat perheet sekä alle kouluikäiset lapset perheineen. Teemme yhteistyötä neuvolalääkärin kanssa sekä erilaisten terapeuttien, neuvolan perheohjauksen, lapsiperheiden kotipalvelun ja varhaiskasvatuksen kanssa. Tiimivastaavana teen tiivistä yhteistyötä esihenkilön sekä kollegoiden kanssa, terveydenhoitaja Marika Kurki kertoo.  

Sote-alalle Marikaa vetivät kiinnostus tehdä töitä erilaisten ihmisten parissa ja hoitotyön monet mahdollisuudet. Marika tiesi tarkasti jo opiskeluaikanaan haluavansa töihin neuvolaan. Neuvolatyö tuntui unelmalta ja odotuksetkin ovat olleet realistisella pohjalla, sillä hän pääsi opintojen aikaisten harjoittelujen kautta hyvin tutustumaan neuvolamaailmaan.  

Työ on vuosien aikana muuttunut jonkin verran ja on tänä päivänä haasteellisempaa kuin aloittaessani, Marika lisää.  

Töissä asiakkaita varten 

Työn imu tulee monipuolisesta ja mielenkiintoisesta työstä.  

Olen töissä asiakkaita varten, mutta myös saan asiakkailtani paljon. Nautin siitä, kun pieni vauva väläyttää minulle leveän hymyn tai perheet kertovat saavansa neuvolasta tukea ja apua. Lisäksi tiimivastaavan työssä saan osallistua toiminnan kehittämiseen ja olla kollegoiden tukena arjen työssä.  

Hyvä työpäivä koostuukin onnistuneista kohtaamisista asiakkaiden kanssa. Työssä parasta on työn monipuolisuus ja tietenkin asiakkaat. Työyhteisössä puolestaan arvostusta herättävät mukavat työkaverit ja toimiva yhteistyötä. Lisäksi esihenkilö on aina tarvittaessa apuna ja tukena.  

Työhön ja muuhun arkeen voimaa Marikalle antavat tällä hetkellä perhe, opiskelu työn ohella ja liikunta.