Hyppää pääsisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä työikäisten sosiaalipalveluiden palveluverkko

Palveluverkko on Varhan suunnitelma siitä, miten sote-palveluita tuotetaan jatkossa Varsinais-Suomen alueella ja missä Varhan palvelupaikat jatkossa sijaitsevat.

Kyseessä on luonnos mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä työikäisten sosiaalipalveluiden palveluverkkosuunnitelmasta.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä työikäisten sosiaalipalveluiden palveluverkko on tulevaisuudessakin tiheä. Palveluita tarjotaan 83 mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä työikäisten sosiaalipalveluiden toimipisteessä.

Toimintoja pyritään keskittämään siten, että asiakkaat voivat saada sekä terveys- että sosiaalipalveluita samasta osoitteesta. Nykyiset tilat eivät tue tätä kaikilta osin.

Kiinteitä toimipisteitä on kaikissa Varhan kunnissa lukuun ottamatta Oripäätä, Pyhärantaa ja Marttilaa, joiden sote-pisteisiin nämä palvelut voivat jalkautua asiakkaan tarpeiden niin edellyttäessä.

Palvelut lakkautettaisiin 37 toimipisteestä. Lakkautettavat palvelut tarjotaan jatkossa jossain lähiseudun toimipisteessä.