Hoppa till huvudinnehåll

För proffs

Karriärberättelse: Christina, avdelningsöverläkare

Christina kom i kontakt med ungdomspsykiatrin direkt efter sin läkarexamen 2012. Hennes intresse för att arbeta med ungdomar väcktes när hon arbetade på ungdomspsykiatriska avdelningen i Vasa i några månader.

Christina Fortelius.

Christina påbörjade sina specialiseringsstudier vid ÅUCS ungdomspsykiatriska enhet 2014 och utexaminerades 2019. Hon har inte ångrat sitt beslut att ta sig an detta viktiga arbete, eftersom det ger henne en möjlighet att hjälpa och stödja unga människor.

Att hjälpa ungdomar och familjer ger kraft i arbetet

Det bästa med mitt jobb som avdelningsöverläkare vid ungdomspsykiatriska akutenheten är att få hjälpa ungdomar och familjer och arbeta med yrkeskunniga och trevliga arbetskamrater. Andra fördelar är det mångprofessionella samarbetet och möjligheten till fortbildning. Studierna stärker min yrkeskompetens. 

Christina upplever att hennes arbetsinsats uppskattas av hennes team och chefer samt av ungdomarna och deras familjer. Hon värdesätter arbetsgemenskapens uppmuntrande, öppna och hjälpsamma atmosfär, den positiva inställningen till utveckling samt samarbetet.

För Christina innebär en bra arbetsdag att hon har kunnat hjälpa ungdomar och familjer, planera sin dag och jobba i lugnt takt. Vidare uppskattar hon samarbetet med sitt team samt gemensamma pauser.

Berätta något som dina arbetskamrater inte vet om dig

Jag är inte särskilt våghalsig av mig, men förra sommaren åkte jag och min sambo nedför de mest utmanande forsarna i Kitkajoki.

Christina berättar att hennes superkraft är empati. Hon strävar alltid efter att möta ungdomarna och deras familjer med empati och förståelse. På så sätt kan hon bygga upp en förtroendefull relation med ungdomarna och stödja dem på bästa möjliga sätt.