Hoppa till huvudinnehåll

Anninkartano gruppboende, Salo (serviceboende dygnet runt)

Nyckelord:

Anninkartanos gruppboende är en enhet för serviceboende dygnet runt med 16 boendeplatser. Boenderummen är enkelrum. Några enkelrum har delad toalett. En eldriven säng hör till boenderummen, annars får man inreda och möblera rummet i egen smak. Personalen ger tips vid behov.

I Anninkartanos gruppboende finns gemensamma utrymmen som alla boende har tillgång till och där har boende möjlighet att träffa sina anhöriga eller tillbringa tid med varandra, titta på TV, umgås eller varför inte spela spel.

Vården planeras tillsammans med den boende och hens närstående med beaktande av den boendes individuella hjälpbehov. De anhöriga får enligt sina egna resurser delta i vården av sina närstående och de anhöriga är alltid välkomna till Anninkartano. Vårdpersonalen styr och ger gärna råd samt svarar på frågor.

I Anninkartano gruppboende deltar sjukskötare, närvårdare samt vårdbiträde i vården av boende. Läkaren besöker två gånger i månaden och man får kontakt med hen vid behov. Anstaltsvårdare svarar för renligheten i boenderummen och gemensamma utrymmen. Utöver den ordinarie personalen finns det vid enheten studerande periodvis samt personer som eventuellt arbetar med biträdande uppgifter.

Ny klient: Om du inte ännu är klient hos tjänster för äldre och vill ha mer information om boendeservice för äldre, ta kontakt med klienthandledningen för äldre i Egentliga Finland.