Hoppa till huvudinnehåll

Tjänster för invandrare

Maahanmuuttajalla on oikeus hyvinvointialueen terveydenhuollon palveluihin. Voit käyttää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen terveyspalveluja, mikäli sinun kotipaikkasi on Varsinais-Suomessa. Maahanmuuttajana saat myös perhe- ja sosiaalipalveluja.

Ohjeita maahanmuuttajille

Suomeen saavuttuasi saat kolmen vuoden ajan terveys- ja sosiaalipalvelut xxx, jos:

- olet pakolaistaustainen maahanmuuttaja ja olet saanut myönteisen oleskeluluvan,
- kotipaikkasi on Varsinais-Suomessa ja
- olet asunut Suomessa alle kolme vuotta

Tähän alle lisätietoa siitä, miten kolmen vuoden jälkeen.

Hälsotjänster

Maahanmuuttajana voit asioida Varsinais-Suomen kuntien terveydenhuollossa terveysasemilla, hammashoitoloissa, lastenneuvoloissa ja äitiysneuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa ja päivystyksessä (äkillinen sairastuminen). Lisäksi voit saada kuntoutusta ja terapiaa.

Sociala tjänster

Maahanmuuttajana saat sosiaalityön alkupalveluista saat ohjausta ja neuvontaa, kun tarvitset tietoja yleisesti sosiaalipalveluista. Sosiaalityön alkupalveluissa autetaan sosiaalityön ajanvaraukseen liittyvissä asioissa, taloudellisissa vaikeuksissa, arjen vaikeuksissa, päihdeongelmissa tai muissa haastavissa elämäntilanteissa.

Minne mennä?

Tähän voi nostaa vaikka linkin eri kunnissa oleviin asiointipaikkoihin tai joihinkin toimipisteisiin, missä järjestetään palveluja/toimintaa erityisesti maahanmuuttajille.