Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö, Paimio

Keywords:

Contact information and opening hours

Visiting address

Naskarlanraitti 3
21520 NASKARLA
Yksikkö sijaitsee kuntoutuskeskuksen toisessa kerroksessa.

Opening hours

, Always open

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laneku) tarjoaa tutkimus- ja kuntoutuspalveluja lapsille ja nuorille, joilla on kehitysvamma, autismin kirjon häiriö tai muu neurologinen tai neuropsykiatrinen häiriö sekä kuntoutukseen tai käyttäytymiseen liittyviä vaativia erityistarpeita.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lapsen tai nuoren kuntoutuksen, tuen ja ohjauksen tarpeet tai tarkentaa aiempaa diagnoosia. Tutkimukset toteutetaan moniammatillisesti lääkärin, psykologin ja muiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelutarpeen kartoituksessa ovat mukana myös perhe ja yhteistyöverkko.

Kuntoutuksella vahvistetaan lapsen tai nuoren toimintakykyä. Perheen ja muun lähiympäristön, kuten päivähoidon, koulun tai opiskelupaikan, kanssa etsitään yhdessä keinoja, joilla voidaan ratkaista haastavia tilanteita ja vahvistaa lapsen tai nuoren itsenäisempää toimintaa. Kuntoutus voidaan toteuttaa jalkautuvana palveluna lapsen tai nuoren omassa ympäristössä tai Paimion kuntoutuskeskuksella – myös näiden yhdistelmä on mahdollinen asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

Yksikkö sijaitsee Paimion kuntoutuskeskuksen (vaativat vammaispalvelut) toisessa kerroksessa.