Hoppa till huvudinnehåll

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö, Paimio

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Naskarlanraitti 3
21520 NASKARLA
Yksikkö sijaitsee kuntoutuskeskuksen toisessa kerroksessa.

Öppettider

Öppet dygnet runt
Vi beklagar att den här sidan ännu inte är översatt till svenska. Webbplatsen är fortfarande ofullständig.

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laneku) tarjoaa tutkimus- ja kuntoutuspalveluja lapsille ja nuorille, joilla on kehitysvamma, autismin kirjon häiriö tai muu neurologinen tai neuropsykiatrinen häiriö sekä kuntoutukseen tai käyttäytymiseen liittyviä vaativia erityistarpeita.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lapsen tai nuoren kuntoutuksen, tuen ja ohjauksen tarpeet tai tarkentaa aiempaa diagnoosia. Tutkimukset toteutetaan moniammatillisesti lääkärin, psykologin ja muiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelutarpeen kartoituksessa ovat mukana myös perhe ja yhteistyöverkko.

Kuntoutuksella vahvistetaan lapsen tai nuoren toimintakykyä. Perheen ja muun lähiympäristön, kuten päivähoidon, koulun tai opiskelupaikan, kanssa etsitään yhdessä keinoja, joilla voidaan ratkaista haastavia tilanteita ja vahvistaa lapsen tai nuoren itsenäisempää toimintaa. Kuntoutus voidaan toteuttaa jalkautuvana palveluna lapsen tai nuoren omassa ympäristössä tai Paimion kuntoutuskeskuksella – myös näiden yhdistelmä on mahdollinen asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

Yksikkö sijaitsee Paimion kuntoutuskeskuksen (vaativat vammaispalvelut) toisessa kerroksessa.