Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Mäntykoti Yli-Maaria on palveluasumisen yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ikääntyneille luonnonläheisessä ympäristössä. Mäntykodissa on ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkoja yhteensä 48. Osastoja on talossa 4 ja asukaspaikkoja osastoilla 10–14.

Mäntykoti Yli-Maarian ympärivuorokautisen palveluasumisen asukkailla on kaikilla oma huone ja wc. Asukkaan huoneen vakiovarustukseen kuuluu hoivasänky, pöytä, tuoli, lipasto, kattovalaisin, paloturvalliset verhot ja päiväpeite. Hoivasänky on näistä ainoa, jota ei voi vaihtaa omaan.

Huonetta voi sisustaa mieleisekseen, mutta koska huonetila on rajallista, tilan riittävyys on hyvä varmistaa ennalta. Turvallisuus- ja hygieniasyistä mattoja ei voi olla lattioilla. Liinavaatteet ja niiden pesu sisältyvät palveluun. Asukkaamme käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto hoituu talon puolesta. Palveluun sisältyy hoidon lisäksi ruokahuolto ja siivous.

Omaiset, ystävät ja tuttavat ovat tervetulleita vierailulle. Varsinaisia vierailuaikoja ei ole.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikköön voi hakeutua, kun kotona selviytyminen ei enää ole mahdollista kotihoidon ja tukipalvelujen avulla. Ympärivuorokautisen hoidon palvelutarpeen arviotyöryhmä (SAS-työryhmä) tekee päätöksen, ohjataanko asiakas odottamaan paikkaa joko hyvinvointialueen omaan yksikköön tai palvelusetelillä yksityiseen yksikköön.

Uudet asiakkaat

Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.