Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 10.10.2023 08.20

Eropalveluiden pop up -päivät marraskuussa Turun Kauppatorin Monitorissa

Avainsanat:

Tervetuloa tutustumaan Varsinais-Suomen alueen eropalveluihin Kauppatorin Monitoriin KOP-kolmioon (Os. Aurakatu 8) marraskuussa 2023. Paikalla on eri järjestöjä marraskuun keskiviikkoina klo 12–16. Lisäksi Varhan Perheoikeudellinen yksikkö palvelee tuttuun tapaan keskiviikkoisin Monitorissa samaan aikaan ilman ajanvarausta paikkanumerolla 31.

Kauppatorin Monitorin ovella. Vasemmalla erilaisia infonäyttöjä, sisällä näkyy palvelutiski ja tuoleja asiakkaille.

Miten selviytyä erosta? Mistä saan tukea eroon liittyvissä kysymyksissä? Miten lapsiperhe selviää erosta? Piipahda sisään ja tule kuulemaan Varsinais-Suomen alueellisista palveluista. Löydät meidät Monitorin ylätasolta.

Marraskuun keskiviikkoina klo 12–16 eron kohdanneet tai eroa pohtivat voivat tulla tutustumaan ja saamaan tukea Turun Kauppatorin Monitoriin (os. Aurakatu 8), jossa Varhan perheoikeudellinen yksikkö ja alan eri järjestöt ovat tavattavissa ilman ajanvarausta.

- Eroasioissa on tarjolla tukea monipuolisesti ja nopeastikin ilman jonottamista, perheoikeudellisten palvelujen päällikkö Raimo Nurminen toteaa.

- Marraskuussa Monitorissa voi tutustua niin paikallisiin kuin järjestöjen tarjoamiin valtakunnallisiin palveluihin, hän jatkaa. 

Vastaavat pop up -päivät järjestettiin myös viime vuonna. Lisäksi Perheoikeudellinen yksikkö palvelee Varhan alueen asukkaita Kauppatorin ja Skanssin Monitorissa ympäri vuoden keskiviikkoisin ilman ajanvarausta. Monitori-palvelun ohella perheoikeudellisen yksikön eropalveluihin kuuluvat puhelinneuvonta, chat sekä eropalveluohjaus ja lastenvalvojan palvelut ajanvarauksella.ke 1.11.2023 klo 12 - 16

Miessakit ry 
Tukea ja neuvontaa miehille ennen eroa, erotilanteessa ja eron jälkeen.
Lisätiedot: www.miessakit.fi

Barnavårdsföreningen i Finland (klo 12–14)
En separation är en kris för hela familjen. Barnavårdsföreningen stöder barn, unga och föräldrar i den nya livssituationen. 
Ero on kriisi koko perheelle. Barnavårdsföreningen tukee lapsia, nuoria ja vanhempia uudessa elämäntilanteessa.

ke 8.11.2023 klo 12 - 16

Turun ensi- ja turvakoti ry ja Eroauttamistyö Silta

Apua lapsiperheille eron eri vaiheisiin yksilöllisesti sekä perhemuotoisesti. Mahdollisuus saada tukea eroon liittyvien asioiden ja tunteiden käsittelyyn, löytää ratkaisuja ja voimavaroja erosta selviytymiseen.
Lisätiedot: https://tuentu.fi/eroauttamistyo-silta

ke 15.11.2023 klo 12 - 16

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Tavoitteenamme on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa. Järjestämme mm. eroinfopäivystystä ja eroryhmiä.
Lisätiedot: www.yvpl.fi

ke 29.11.2023 klo 12 - 16

Länsi-Suomen etävanhemmat ry ja Etävanhempien liitto ry

Etävanhempien liitto ry on valtakunnallinen lastensuojelun asiantuntijayhdistys, joka pyrkii vaikuttamaan lausunnoillaan ja osallistumalla ammattilaisina työryhmien jäseninä ym. lapsia koskevaan lainsäädäntötyöhön. Länsi-Suomen etävanhemmat ry on paikallinen lastensuojelujärjestö, joka auttaa kaikissa lapsia koskevissa huolto-, tapaamis-, elatus- ja huostaanottoasioissa.
Lisätiedot: https://etavanhemmat.fi/

 

Kuva: Turun kaupunki