Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 30.10.2023 13.53

En skilsmässa är en förändring för hela familjen – skilsmässotjänster presenteras i november på Monitori vid Salutorget i Åbo

Nyckelord:

Alla familjemedlemmar och även närstående påverkas av en skilsmässa. Hur kan man gå vidare efter en skilsmässa? Hur hanterar en barnfamilj en skilsmässa? Var kan man få stöd i skilsmässofrågor? Stöd finns tillgängligt och det lönar sig att söka.

Kauppatorin Monitorin ovella. Vasemmalla erilaisia infonäyttöjä, sisällä näkyy palvelutiski ja tuoleja asiakkaille.

Onsdagar i november kl. 12–16 kan personer som genomgått skilsmässa eller överväger skilsmässa komma till Monitori (Auragatan 8) vid Salutorget för att få information och stöd, där Varhas familjerättsenhet och olika organisationer inom området kan träffas utan tidsbeställning.

- Skilsmässostöd finns tillgängligt på många olika sätt och snabbt, utan köer, säger Raimo Nurminen, chef för familjerättstjänsterna.

– I november kan man på Monitori bekanta sig med både lokala och nationella tjänster som erbjuds av organisationer, fortsätter han. 

Motsvarande pop up -dagar ordnades också förra året. Dessutom betjänar enheten för familjerätt invånarna i Varha-området utan tidsbokning på Salutorgets och Skanssis Monitori på onsdagar året runt. Förutom Monitori-tjänsten erbjuder familjerättsenheten med tidsbokning telefonrådgivning, chatt, skilsmässohandledning och barnskyddstjänster.

I november på Monitori vid Salutorget:

ons. 1.11.2023 kl. 12–16

Miessakit ry
Stöd och råd för män före, under och efter skilsmässa.

Barnavårdsföreningen i Finland (klo 12–14)
En separation är en kris för hela familjen. Barnavårdsföreningen stöder barn, unga och föräldrar i den nya livssituationen. Skilsmässa är en kris för hela familjen. Barnavårdsföreningen stödjer barn, ungdomar och föräldrar i den nya livssituationen.

ons. 8.11.2023 kl. 12–16, Turun ensi- ja turvakoti ry och Eroauttamistyö Silta
Hjälp för barnfamiljer i olika stadier av skilsmässa, både individuellt och familjemässigt. Möjlighet att få stöd för att hantera frågor och känslor i samband med skilsmässan, att hitta lösningar och resurser för att klara av skilsmässan.

ons. 15.11.2023 kl. 12–16, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Vårt mål är att förbättra den sociala, ekonomiska och rättsliga situationen för familjer med ensamstående föräldrar. Vi organiserar till exempel skilsmässorådgivning och skilsmässogrupper.

ons. 29.11.2023 kl. 12–16, Länsi-Suomen etävanhemmat ry och Etävanhempien liitto ry
Etävanhempien liitto ry är en nationell sammanslutning av barnskyddsexperter, som strävar till att påverka lagstiftningsarbetet genom sina åsikter och deltagande som expertmedlemmar i arbetsgrupper etc. Länsi-Suomen etävanhemmat ry är en lokal barnskyddsorganisation som hjälper i alla frågor som rör vårdnad, umgänge, underhåll och omhändertagande.

Tilläggsuppgifter: 

Bild: Åbo stad