Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 26.3.2024 11.04

Ikääntyneiden liikkuva neuvontapiste tulee Raisioon 2.4.2024

Avainsanat:

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto tuo mukanaan järjestötyöntekijöitä, Varhan palveluohjaajan sekä muistineuvojan.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto sivuovi avoinna. Autossa Sanna Nurmi ja auton vieressä Satu Järvenpää ja Irmeli Sulonen talvivaatteissaan.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto on ollut liikkeellä jo vuodesta 2016. Liikkuva neuvontapiste liikkui ensin Turun katvealueilla, ja toiminta-alue on sittemmin laajentunut kattamaan koko Varsinais-Suomen.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto saapuu ensimmäistä kertaa Raisioon pääsiäisen jälkeen tiistaina 2.4.2024. Neuvonta-auto on aiemmin liikkunut Raision suunnalla Ruskon ja Vahdon alueella.

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuva resurssikeskus tuo neuvonta-autollaan ikääntyneille suunnatun neuvonnan ja palveluohjauksen ihmisten arkisiin ympäristöihin lähelle koteja. Toiminta pyörii järjestöjen ja julkisen puolen yhteistyönä.

Liikkuva resurssikeskus tarjoaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen tietoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha), kuntien sekä järjestöjen palveluista, eri tahojen tarjoamista tekemisen vinkeistä sekä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Joskus pysäkeillä on jokin erityinen neuvontateema, kuten muistiterveys tai yksinäisyyden lieventäminen. Tiedonkulku on kahdensuuntaista: neuvonta-auto vie ikääntyneille tietoa ja samalla kerää alueellisia kuulumisia eri tahoille toimitettavaksi.

− Aina ei ole helppoa lähteä etsimään palveluita – meidän ajatuksenamme on tuoda työntekijät lähelle koteja. Paikalla on lähes aina niin julkisen puolen kuin järjestöjen työntekijöitä. Kanssamme voi tulla juttusille iloissa ja suruissa, ja vaikkei niin asiaakaan olisi, kannustavat Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijät Satu Järvenpää ja Sanna Nurmi Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä.

Raisioon tullessaan neuvonta-auto tuo mukanaan Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijät sekä Varhan ikääntyneiden asiakasohjauksen palveluohjaajan. Lisäksi vierailevana asiantuntijana kyydissä on Varsinais-Suomen Muistiluotsin muistineuvoja. Raision pysäkeillä on tarjolla matalan kynnyksen neuvonnan lisäksi mahdollisuus tutustua turvallisuuteen liittyviin pienapuvälineisiin.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto pysähtyy tiistaina 2.4.2024:

  • klo 9–12: Kohtaamispaikka Olkkari (Raisiontori 6)
  • klo 13.30–15: M-Market Tikanmaan edusta (Kapponkatu 17)

Varhan ikääntyneiden asiakasohjauksen palveluohjaaja Linda Lindberg vinkkaa, että Raisiossa on mahdollista saada tietoa ikääntyneiden palveluista myös muulloin.

− Raisiossa on alkanut säännöllinen ikäihmisille ja heidän omaisilleen suunnattu palveluohjauspiste, joka on avoinna joka tiistai kello 9–12 Kohtaamispaikka Olkkarissa. Tervetuloa keskustelemaan kanssani muun muassa kotona pärjäämiseen liittyvistä asioista, Lindberg sanoo.

Lisätietoa

Satu Järvenpää ja Sanna Nurmi
Liikkuva resurssikeskus/Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry

menovinkit@kotikunnas.fi
p. 045 7750 0068

Linda Lindberg
palveluohjaaja, Varhan ikääntyneiden asiakasohjaus

linda.lindberg@varha.fi

Tästä linkistä pääset Liikkuvan resurssikeskuksen verkkosivulle: Liikkuva resurssikeskus (Kotikunnas)