Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 26.3.2024 11.23

Mobil rådgivningspunkt för äldre kommer till Reso 2.4.2024

Nyckelord:

Rådgivningsbilen från Liikkuva resurssikeskus för organisationsarbetare, Varhas servicehandledare och en minnesrådgivare till Reso.

Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto sivuovi avoinna. Autossa Sanna Nurmi ja auton vieressä Satu Järvenpää ja Irmeli Sulonen talvivaatteissaan.

Rådgivningsbilen från Liikkuva resurssikeskus har kört runt sedan 2016. I början rörde sig den mobila rådgivningspunkten i Åbo men verksamhetsområdet har sedermera utvidgats till att gälla hela Egentliga Finland.

Rådgivningsbilen från Liikkuva resurssikeskus kommer för första gången till Reso på tisdag 2.4.2024. Tidigare har rådgivningsbilen besökt Resos närområde när bilen rört sig i Rusko och Vahto.

Liikkuva resurssikeskus från föreningen Turun Lähimmäispalveluyhdistys kör runt med sin rådgivningsbil och för på så sätt rådgivning och servicehandledning för äldre till vardagliga miljöer nära invånarnas hem. Verksamheten drivs som ett samarbete mellan organisationer och den offentliga sektorn.

Liikkuva resurssikeskus erbjuder äldre och deras anhöriga information om Egentliga Finlands välfärdsområdes (Varha), kommuners och organisationers tjänster samt tips på aktiviteter och frivilligverksamhet. Ibland har man ett särskilt tema vid rådgivningsbilens hållplatser, till exempel minneshälsa eller lindring av ensamhet. Informationen rör sig åt två håll: rådgivningsbilen för information till äldre och samlar samtidigt upp regionala hälsningar till olika aktörer.

− Det är inte alltid lätt att leta efter service − vår tanke är att föra de professionella nära hemmen. Vi har nästan alltid anställda både från den offentliga sektorn och från organisationer på plats. Man kan komma och prata med oss om såväl glada som sorgliga ämnen, och också fast man egentligen inte skulle ha något särskilt ärende, säger Satu Järvenpää och Sanna Nurmi som jobbar på Liikkuva resurssikeskus vid Turun Lähimmäispalveluyhdistys.

När rådgivningsbilen kommer till Reso för den med sig organisationsarbetarna från Turun Lähimmäispalveluyhdistys Liikkuva resurssikeskus och en servicehandledare från kundhandledningen vid Varhas tjänster för äldre. Därtill åker en gästande expert med, nämligen en minnesrådgivare från Muistiluotsi i Egentliga Finland. Utöver rådgivning med låg tröskel erbjuds möjlighet att bekanta sig med säkerhetsrelaterad hjälputrustning.

Liikkuva resurssikeskus rådgivningsbil stannar på tisdag 2.4.2024 på följande hållplatser:

  • kl. 9−12: Kohtaamispaikka Olkkari (Raisiontori 6)
  • kl. 13.30–15: framför M-Market Tikanmaa (Kapponkatu 17)

Servicehandledare Linda Lindberg vid Varhas kundhandledning för äldre tipsar om att det är möjligt att få information om tjänster för äldre i Reso även vid andra tidpunkter.

− En regelbunden servicehandledningspunkt för äldre och deras anhöriga har öppnat i Reso. Den är öppen varje tisdag klockan 9–12 i Kohtaamispaikka Olkkari. Välkommen att diskutera med mig bland annat om ärenden som rör boendet hemma, säger Lindberg.

Mer information

Satu Järvenpää och Sanna Nurmi
Liikkuva resurssikeskus/Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry

menovinkit@kotikunnas.fi
tfn 045 7750 0068

Linda Lindberg
servichandledare, Varhas kundhandledning för äldre

linda.lindberg@varha.fi

Genom den här länken kommer du till Liikkuva resurssikeskus webbsida: Liikkuva resurssikeskus (Kotikunnas, på finska)