Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 3.1.2024 12.39

Ikäneuvolan toiminta käynnistyy Salossa ja Somerolla tammikuussa 2024

Avainsanat:

Itsenäisesti kotona asuvat, vuonna 1949 syntyneet salolaiset ja somerolaiset kutsutaan tammikuusta 2024 alkaen ikäneuvolaan. Ikäneuvolatoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja parantaa kotona asuvien ikäihmisten terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä.

Iäkkäämpi nainen istuu terveydenhuollon työntekijän pöydän ääressä vastaanotolla.

Ikäneuvolan asiakasryhmään kuuluvat 75-vuotiaat. Terveystarkastukseen haluavat soittavat Ikäneuvolan kutsukirjeen mukana tulevaan puhelinnumeroon. Ikäneuvolan tilat sijaitsevat Halikon terveysaseman yhteydessä.

Ikäneuvolan terveystarkastukseen saavat ajan vuonna 1949 syntyneet, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon piirissä tai ympärivuorokautisessa palveluasumisessa. Tarkastukseen osallistuminen on asiakkaille vapaaehtoista ja maksutonta. 

Ikäneuvolan asiakasryhmään kuuluvat 75-vuotiaat. Terveystarkastukseen haluavat soittavat kutsukirjeen mukana tulevaan puhelinnumeroon. Puhelun aikana sairaanhoitaja tarkistaa taustatiedot, kertoo tarkemmin Ikäneuvolasta ja varaa ajat laboratorioon sekä neuvolakäynnille. 

Kutsut lähetetään syntymäkuukauden mukaan eli liikkeelle lähdetään tammikuussa syntyneistä, josta edetään kuukausi kerrallaan eteenpäin.

Ikäneuvolakäynnillä sairaanhoitajan ja fysioterapeutin vastaanotolle

Ennen terveystarkastusta asiakas käy laboratoriokokeissa ja täyttää terveyttään ja hyvinvointiaan koskevan kyselylomakkeen, joka lähetetään kotiin kirjallisen ajanvaraustiedon yhteydessä. Käyntiin sisältyvät sairaanhoitajan ja fysioterapeutin vastaanotot. Käynnistä tehdään kooste potilastietojärjestelmään, joka on asiakkaan luettavissa OmaKanta-palvelussa. 

Ikäneuvolan tilat sijaitsevat Halikon terveysasemalla, 2. kerroksessa osoitteessa Horninkatu 1, 24800 Halikko.

Someron ikäneuvolan toiminta käynnistyy  6.3.2024. Tilana toimii Someron terveyskeskus osoitteessa Turuntie 44 (2. kerros), 31400 Somero.