Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 18.1.2024 12.33

Raisio

JokaMielentaidot kutsuu raisiolaisia edistämään hyvinvointiaan ja mielenterveyttään

Avainsanat:

JokaMielentaidot-seminaari on kaksipäiväinen maksuton hyvinvointiseminaari Raisiossa pe 2.2. - la 3.2.2024. Ohjelmisto on monipuolinen ja se koostuu ajankohtaisista luennoista, keskusteluista, esityksistä ja erilaisista workshopeista. Seminaari on suunnattu raisiolaisille aina lapsista ikäihmisiin. Teemana on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistäminen.

Aurinko paistaa puiden läpi talvisessa maisemassa

Kohtaamispaikka Olkkarin yhteistyötahoina ja tapahtuman tuottajina toimivat kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointi-, vammais- ja liikuntapalvelut, itsenäiset toimijat sekä kolmas sektori.

Seminaarin tavoitteena on mielenterveyden-, osallisuuden-, yhdenvertaisuuden- ja kulttuurisen hyvinvoinnin tukeminen sekä mielenterveysongelmiin liittyvän stigman liudentaminen.

- Jaamme tietoa ja puhumme aiheesta myös niiden puolesta, joiden ääni ei tule kuuluville. Haluamme osaltamme luoda avointa keskustelu- ja toimintakulttuuria, murtaa vanhoja asenteita ja synnyttää tuoreita havaintoja sekä synergiaa niin Varhan kuin kaupungin toimijoiden välillä siten, että saisimme luotua sekä lujitettua yhteistyötä, joka mahdollistaa laajempien kokonaisuuksien tuottamisen kuntalaisten hyväksi. Mielenterveyden edistäminen suoraan tai välillisesti on meidän kaikkien vastuulla yli sektorirajojen, Kohtaamispaikka Olkkarin vastaava ohjaaja Susanne Peltola kuvaa.

Kaikki raisiolaiset, lämpimästi tervetuloa!

Tutustu laajaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan itselle mieluisiin tapahtumiin ja työpajoihin. Peruthan paikkasi, jos et pääsekään osallistumaan.

Poimintoja ohjelmasta:

Perjantai 2.2.

Raision kirjasto

klo 10.15 ENVI - joogaa ei niin venyville ihmisille
klo 12.15 ENVI - joogaa ei niin venyville ihmisille

klo 11–12 Kun syvään hengittäminen ei riitä
klo 13–14 Koukuttavat suhteet ja niiden dynamiikka

Nuortenkeskus Noppa

Klo 15–16 Älä jää yksin - keskustelua koulukiusaamisesta ja syömishäiriöstä

Lisäksi perjantaina 2.2.
Valon heijastuksia - rauhallinen kynttiläuinti
Hiilipiirustustyöpaja, Raision museo Harkko

Lauantai 3.2.

Raision kirjasto

Pikkulin Laululeikki-Show
Nuorten hyvinvointi - Jari Sinkkonen
JomonShindo ja äänimaljarentoutus

Kohtaamispaikka Olkkari

Itsensä tunteminen on hyvinvoinnin perusta

Nuortenkeskus Noppa

Älä jää yksin - Nuorten aikuisten kahvit K18

Koko ohjelma:

JokaMielentaidot -Seminaari (raisio.fi)

JokaMielentaidot-seminaari valikoitui toteutettavaksi Raision kaupungin ideakilpailun kautta. Seminaarin ajankohta määrittyy vuosittain 3.2. vietettävän Valon päivän mukaan, jolloin masennus nostetaan valtakunnallisesti esille.

Kohtaamispaikka Olkkari on raisiolaisille, ruskolaisille ja naantalilaisille suunnattu avoin kohtaamispaikka, joka sijoittuu ennaltaehkäiseviin sosiaalipalveluihin. Toiminnan tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia tarjoamalla ohjausta ja neuvontaa arjenhallinnan tueksi.