Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 18.1.2024 12.44

Reso

JokaMielentaidot uppmanar Resoborna att främja sitt välbefinnande och sin mentala hälsa

Nyckelord:

JokaMielentaidot-seminariet är ett tvådagars kostnadsfritt välbefinnandeseminarium i Reso, fr. 2.2. – lö. 3.2.2024. Seminariet riktar sig till Resobor, från barn till åldringar. Programmet är mångsidigt och består av aktuella föreläsningar, diskussioner, presentationer och olika workshops. Temat är att främja holistiskt välbefinnande och mental hälsa.

Aurinko paistaa puiden läpi talvisessa maisemassa

Som Kohtaamispaikka Olkkaris samarbetspartners och producenter av evenemanget fungerar kultur-, ungdoms-, välfärds-, handikapp- och idrottstjänster, oberoende aktörer och den tredje sektorn.

Syftet med seminariet är att stödja psykisk hälsa, integration, jämlikhet och kulturellt välbefinnande samt att mildra den stigmatisering som är förknippad med psykiska problem.

- Vi sprider kunskap och talar också för dem vars röster inte hörs. För vår del vill vi skapa en kultur av öppen diskussion och handling, bryta ner gamla attityder och skapa nya insikter och synergier mellan Varha och stadens aktörer, så att vi kan skapa och stärka samarbete som gör det möjligt för oss att leverera större fördelar för medborgarna.  Att främja psykisk hälsa är allas vårt ansvar", säger Susanne Peltola, ansvarig handledare för Kohtaamispaikka Olkkari.

Hela programmet (på finska)