Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 17.5.2024 13.53

Katso tallenne Varhan asukaslivestä palveluverkkosuunnitelmista

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkosuunnitelmat etenevät. Maanantaina 13.5. Varha järjesti kaikille hyvinvointialueen asukkaille avoimen ”Varhan palveluverkkosuunnitelma etenee – asukasliven” (verkkotapahtuman).

Asiantuntijoita Varhasta keskustelemassa palveluverkosta suorassa lähetyksessä.

Vasemmalta oikealle Mikko Pietilä, Eeva-Sirkku Pöyhönen, Mikko Pakarinen, Leena Setälä ja Maria Roos keskustelemassa palveluverkon suunnitelmista.

Tilaisuudessa alueen asukkailla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä palveluverkon uudistamisesta Varhan asiantuntijoille.

Katso tekstitetty versio lähetyksestä.

Skip video

Upotettua sisältöä ei voida näyttää, koska olet kieltänyt evästeiden käytön.

Kesäkuussa aluehallituksen ja -valtuuston käsittelyyn on menossa virkamiesten ehdotus sote-keskuspalveluiden, ikääntyneiden asumispalveluiden, perustason vuodeosastopalveluiden ja kuntouttavien yksiköiden alueellisesta sijoittumisesta.

Palveluverkkosuunnittelun avulla määritellään, miten ja missä terveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja muiden hyvinvointipalveluiden palvelupisteitä sijoitetaan ja ylläpidetään hyvinvointialueella.

Suunnitteluprosessissa huomioidaan yhdenvertaisuus, palveluiden saatavuus, väestön tarpeet, palveluiden kustannustehokkuus ja laatu sekä tulevaisuuden muutokset väestörakenteessa. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut ovat saavutettavissa ja vastaavat alueen asukkaiden tarpeita.

Tilaisuudessa uudistuksista keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa oli Varhan tulosaluejohtajista koostuva paneeli.

Mikko Pakarinen, sote-palvelut
Eeva-Sirkku Pöyhönen, ikääntyneiden palvelut
Mikko Pietilä, Tyks-sairaalapalvelut
Leena Setälä, järjestämisen palvelut

Tilaisuutta juontamassa oli Maria Roos viestintäpalveluista ja chattimoderaattorina toimi Hannu Waher viestintäpalveluista.