Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 17.5.2024 14.58

Se inspelningen av Varhas webbsändning för invånarna om planerna kring servicenätet

Nyckelord:

Servicenätsplanerna för social- och hälsovårdstjänsterna i Egentliga Finlands välfärdsområde framskrider. Måndagen den 13 maj ordnade Varha ett webbevenemang på finska som var öppet för alla invånare i välfärdsområdet.

Asiantuntijoita Varhasta keskustelemassa palveluverkosta suorassa lähetyksessä.

Fr.v. diskuterar Mikko Pietilä, Eeva-Sirkku Pöyhönen, Mikko Pakarinen, Leena Setälä och Maria Roos om planerna kring servicenätet.

Under evenemanget hade invånarna möjlighet att ställa frågor om servicenätsreformen till Varhas experter.

Se inspelningen med finsk- eller svenskspråkig text.

Skip video

Inbäddat innehåll kan inte visas eftersom du har inaktiverat användningen av cookies.

Välfärdsområdets styrelse och fullmäktige behandlar tjänstemännens förslag till regionala placeringsorter för social- och äldreomsorgstjänster, primärvårdstjänster och rehabiliteringsenheter.

Planeringen av servicenätet avgör hur och var social- och hälsovårdstjänsterna och andra välfärdstjänster ska placeras och upprätthållas i välfärdsområdet.

Planeringsprocessen tar hänsyn till rättvisa, tillgänglighet, befolkningens behov, kostnadseffektivitet och kvalitet på tjänsterna samt framtida demografiska förändringar. Målet är att säkerställa att tjänsterna är tillgängliga och uppfyller behoven hos de människor som bor i området.

Under evenemanget diskuterade en panel bestående av Varhas resultatområdeschefer reformerna och svarade på tittarnas frågor. De som deltog var:

Mikko Pakarinen, social- och hälsovårdstjänster

Eeva-Sirkku Pöyhönen, tjänster för äldre

Mikko Pietilä, ÅUCS-sjukhustjänster

Leena Setälä, organiseringens tjänster

Programvärd för evenemanget var Maria Roos från kommunikationstjänster och som chatmoderator fungerade Hannu Waher, också han från kommunikationstjänster.