Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 18.6.2024 11.00

Korona- ja influenssarokotukset Varsinais-Suomessa syksyllä 2024

Avainsanat:

Koronarokotukset suurimmassa riskissä oleville alkavat Varsinais-Suomessa syksyllä 2024 heti, kun rokotteet ovat saapuneet Suomeen - todennäköisesti syyskuussa. Riskiryhmien influenssarokotukset puolestaan alkavat loka-marraskuussa.

Terveysalan ammattilainen pistää rokotusta asiakkaan olkavarteen.

Koronarokotukset Varsinais-Suomessa

Koronarokotusten tehosteannokset toteutetaan ensi syksynä eri tavalla kuin aiemmin. THL on julkaissut 23.5.2024 syksyn 2024 koronarokotussuosituksen. Syyskuussa, koronarokotteiden saavuttua, aloitetaan rokotukset ensin seuraaville kohderyhmille:

  • iäkkäiden ympärivuorokautisen ja yhteisöllisen asumisen yksiköissä asuville
  • kotihoidon asiakkaille
  • yli 80-vuotiaille
  • kaikille voimakkaasti immuunipuutteisille iästä huolimatta.

Oletus on, että saamme koronarokotteita Varsinais-Suomeen syyskuussa. Tiedotamme syksyn rokotusaikatauluista tarkemmin nettisivuillamme heti elokuussa. Koronarokote annetaan suurimmassa riskissä oleville henkilöille aiempaa aikaisemmin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo.

Osalle väestöä koronarokotuksia tarjotaan influenssarokotuksien yhteydessä myöhemmin syksyllä, mm. kaikille yli 65-vuotiaille ja niille yli 18-vuotiaille, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus.

Tarkemmat rokotuksien aikataulut ja käytännöt selviävät elokuussa 2024, kun rokotteiden saapumis- ja jakeluaikataulut hyvinvointialueelle selviävät.

Influenssarokotukset Varsinais-Suomessa

Influenssarokotuksen riskiryhmiin ei ole odotettavissa muutoksia. Rokotukset alkavat Varhan alueella loka-marraskuussa 2024.

Korona- ja influenssarokotusajat eivät ole vielä varattavissa

Syksyllä 2024 rokotusaikoja tulee varattaviksi niin sähköisesti kuin puhelimitsekin. Lisäksi eri alueilla järjestetään ajanvarauksettomia pop-up –rokotustapahtumia.

Varhan koronarokotus- ja influenssasivustot, joista löytyy ajantasaisin tieto alueen rokotuksista, avautuvat alkusyksystä 2024 osoitteissa:

  • varha.fi/koronarokotus (avautuu elo-syyskuussa)
  • varha.fi/influenssa (avautuu syys-lokakuussa)

 

Aiheeseen liittyen

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta iäkkäille ja tietylle riskiryhmille syksyllä aiempaa aikaisemmin