Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 14.11.2023 15.59

Maailman diabetesviikkoa vietetään 13.-19.11.

Avainsanat:

Maailman diabetespäivää vietetään tiistai 14.11. ja koko viikko 13.-19.11. tunnetaan diabetesviikkona. Diabetesliitto on tänä vuonna nostanut viikon teemaksi hyvinvointialueiden roolin diabeteksen hyvässä hoidossa. Osallistu diabetesviikon kävelyhaasteeseen ja seuraa Varhan diabeteshoitajien arkea Varhan somessa.

Henkilö mittaa veren sokeriarvoa sormenpäästä.

Tyypin 1 diabetesta sairastava tarvitsee välttämättä omahoitonsa tueksi pysyvän hoitosuhteen ja säännölliset kokeet, laadukkaat hoitotarvikkeet ja -teknologian sekä säännöllisen seurannan, jotta lisäsairauksia ei pääsisi kehittymään.

Monissa tapauksissa tyypin 2 diabeteksen ja sen lisäsairauksien puhkeamista voi lykätä tai ehkäistä hyvillä elintavoilla. Tehkäämme siis jokainen oma osuutemme. Hyvinvointialueiden puolestaan on tärkeä tukea tyypin 2 diabeteksen ehkäisyä sekä turvata sairauden varhainen toteaminen ja oikea-aikainen hoito seurantakokein.

Tutustu Diabetesliiton järjestämään viikon ohjelmaan: Kuuleeko hyvinvointialue? Täällä minä ja diabetes. - Diabetesliitto

Osallistu diabetesviikon kävelyhaasteeseen

Ota osaa diabetesviikon haasteeseen ja kutsu kaveri kävelylle. Diabetesliitto kannustaa koko diabetesyhteisöä kävelemään hyvän olon ja diabeteksen tunnettuuden puolesta koko viikon ajan.

Yhdessä liikkuminen on tärkeä pieni teko ja vaikuttava tuki elämälle diabeteksen kanssa: kävely on hyvää perusliikuntaa kaikille ja sillä on kokonaisvaltaisia vaikutuksia terveyteen.

Lue lisää kävelyhaasteesta ja miten kertoa siitä sosiaalisessa mediassa: Kutsu kaveri kävelylle! - Diabetesliitto 

Varhan diabeteshoitajien päivään pääsee tutustumaan somessa

Millaista on diabeteshoitajan arki Paraisilla? Siihen päästään tutustumaa Varhan Facebookissa perjantaina 17.11. Otahan tili seurantaan!

Varhan Facebook