Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 14.11.2023 16.17

Världsdiabetesvecka firas 13-19.11.

Nyckelord:

Världsdiabetesdagen firas tisdagen den 14 november och hela veckan 13-19.11 är känd som diabetesveckan. Diabetesförbundet har i år lyft välfärdsområdenas roll i en bra behandling av diabetes som tema under veckan. Delta i gångutmaningen under diabetesveckan och följ vardagen för diabetesskötare inom Varha på Varhas sociala medier.

Henkilö mittaa veren sokeriarvoa sormenpäästä.

Patienter med diabetes typ 1 behöver med nödvändighet ett bestående vårdförhållande och regelbundna tester, behandlingsutrustning och vårdteknologi av hög kvalitet samt regelbunden uppföljning som stöd för egenvård, så att ytterligare sjukdomar inte kan utvecklas.

I många fall kan utbrottet av diabetes typ 2 och dess komplikationer skjutas upp eller förebyggas med goda levnadsvanor. Låt oss alla alltså göra vår egen del. Välfärdsområdena å sin sida är viktiga för att bidra till förebyggande av diabetes typ 2 och säkerställa tidig diagnostisering och behandling av sjukdomen i rätt tid genom uppföljningsprov.

Bekanta dig med veckoprogrammet som Diabetesförbundet organiserar: Hör välfärdsområdet? Det är jag och diabetes. - Diabetesförbundet (på finska).

Delta i gångutmaningen under diabetesveckan

Ta del i utmaningen under diabetesveckan och bjud in en kompis till en promenad. Diabetesförbundet uppmuntrar hela diabetessamfundet att gå för att må bra och lära känna diabetes under hela veckan.

Att röra sig tillsammans är en viktig liten gärning och ett imponerande stöd för livet med diabetes: promenader är god basträning för alla och det har övergripande hälsoeffekter.

Läs mer om gångutmaningen och om hur du berättar om den i sociala medier: Bjud in en kompis till en promenad! - Diabetesförbundet (på finska)

Diabetesskötares dag i Varha kan man bekanta sig med på sociala medier

Hur är diabetesskötarens vardag i Pargas? Det kan du läsa om på Varhas Facebook och Instagram fredagen den 17 november. Följ vårt konto!

Varhas Facebook