Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 17.2.2023 10.16

Mielenterveys pelissä Varsinais-Suomi -seminaari

Avainsanat:

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan lasten, nuorten ja aikuisikäisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisestä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella keskiviikkona 8. maaliskuuta kello 13.30–17. Tilaisuudessa esitellään mielenterveys- ja päihdepalveluiden kokonaisuutta sekä kuullaan kehittämistyön tämän hetken tuloksista ja tulevaisuuden näkymistä.

Auringonlasku, käsi ojentuu kohti merta ja auringonlaskua

Seminaarin avaavat hyvinvointialueen johtaja Tarmo Martikainen sekä Varhan mielenterveys- ja psykiatrisista palveluista vastaavat johtajat.

Terapiat etulinjaan -toimintamallin hankejohtaja Samuli Saarni kertoo kansallisesta ratkaisumallista mielenterveyskriisin hoitoon ja Länsi-Suomen koordinaatiohankkeen hankejohtaja Mia Oksa Länsi-Suomen yhteistyöalueen psykososiaalisten menetelmien arvioinnin ja tuen osaamiskeskuksesta.

– STM:n rahoittamien koordinaatiohankkeiden tehtävänä on pystyttää pysyvät rakenteet psykoterapeuttisten ja psykososiaalisten menetelmien arviointiin ja niiden osaamisen ylläpitoon. Tätä kokonaisuutta on kehitetty kansallisesti. Rakenteeksi on kehittymässä osaamiskeskusverkosto yliopistosairaaloita ylläpitäville hyvinvointialueille, Mia Oksa avaa puheenvuoroaan.

Hanke päättyy tämän vuoden lopussa, mutta juuri käynnistyneessä Varsinais-Suomen kestävän kasvun hankkeessa tullaan jatkamaan tätä kehittämistyötä.

– Tavoitteena on, että vuonna 2025 oltaisiin jo kestävällä pohjalla ja Länsi-Suomen osaamiskeskus olisi pystyssä, Oksa lisää.

Seminaarissa kuullaan lisäksi mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä puheenvuoroja Varhalla käynnissä olevista mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisen hankkeista.

Seminaari on ensisijaisesti suunnattu Varhan poliittisille päättäjille ja sote-johtajille, mutta mukaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Seminaarin järjestävät Länsi-Suomen koordinaatiohanke ja Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyskeskushanke.

Seminaari järjestetään Tyks T-sairalaan Risto Lahesmaa -salissa (Hämeentie 11, Turku) ja lähetetään suorana verkossa klo 14.00 alkaen (paikka ilmoitetaan myöhemmin) sekä tallennetaan.

Ilmoittautuminen 28.2. mennessä: https://link.webropol.com/s/mielenterveyspelissaVS

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Fakta:

Länsi-Suomen koordinaatiohanke on Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama hankekokonaisuus, joka on myönnetty viidelle yliopistosairaalalle kansallisesti. Hankkeen tehtävänä on tukea yhteistyöalueen Tulevaisuuden sote-keskushankkeita psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton ja ylläpidon osalta. Samalla hankkeissa muodostetaan pysyvät rakenteet psykoterapeuttisten ja psykososiaalisten menetelmien arviointiin ja niiden osaamisen ylläpitoon. Länsi-Suomen yhteistyöalue koostuu Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan hyvinvointialueista.

Lentolehtinen, Mielenterveys pelissä -seminaarin ohjelman