Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 8.12.2023 14.58

Neljä Varhan terveyskeskusta palkittiin Kandiystävällinen terveyskeskus 2023 -kunniamaininnalla

Avainsanat:

Loimaan terveyskeskus, Maskun terveyskeskus, Paraisten terveysasema ja Raision terveyskeskus on palkittu vuoden 2023 Kandiystävällinen terveyskeskus -kunniamaininnalla. Palkittuja terveyskeskuksia kiitetään erityisesti siitä, että ne ovat mahdollistaneet positiivisen alun nuorten lääkärien työuralla.

Kukkakimppu, jossa erivärisiä ja erilaisia kukkia.

– Se, että useiden palkittavien joukossa on monta Varhan terveyskeskusta, kertoo siitä, että olemme turvallinen ja kiinnostava työpaikka työtään aloitteleville lääkäreille. He tarvitsevat työssään vielä ohjausta ja tukea, jota Varhan terveyskeskuksissa aiotaan jatkossakin antaa, avoterveydenhuollon johtaja Suvi Vainiomäki sanoo.

Kandiystävällinen terveyskeskus -kunniamaininnalla halutaan nostaa esiin terveyskeskuksia ja työpaikkoja, jotka ovat onnistuneet kandien työjaksoilla myönteisen ilmapiirin, hyvän perehdytyksen, seniorituen saatavuuden ja palautteen annon osalta.

– Paraisilla on toimiva seniortutorjärjestelmä ja riittävät resurssit. Tämä on mahdollistanut kandien tarpeiden mukaisen jatkuvan ohjaamisen myös lomakauden ulkopuolella. Seniorit ovat kouluttamiseen sitoutuneita, kertoo paikallisesta toiminnasta Paraisten, Kemiönsaaren ja Turun ruotsinkielisten palveluiden sote-aluepäällikkö Miia Lindström.

Kunniamaininnat jakaa Suomen medisiinariliitto ry. Ehdotukset tunnustuksen saajiksi kerättiin kesällä 2023 töissä olleilta lääketieteen kandidaateilta. Ehdotuksia tuli yli 60 ja valinnat tehtiin Suomen Medisiinarien liittokokouksessa Kuopiossa 28.–29.10.2023.

Suomen Medisiinariliitto ry on jakanut Kandiystävällinen terveyskeskus -kunniamaininnan vuodesta 2020 lähtien. Tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esille hyvän työpaikan kriteerejä kandien näkökulmasta.