Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 8.12.2023 15.01

Fyra av Varhas hälsocentraler fick utmärkelsen Kandidatvänlig hälsovårdcentral 2023

Nyckelord:

Hälsocentralerna i Loimaa, Masko, Pargas och Reso har fått utmärkelsen Kandidatvänlig hälsovårdscentral 2023. De prisbelönta hälsocentralerna får särskilt beröm för att de har möjliggjort en positiv start i unga läkares yrkeskarriär.

En bukett blommor i olika färger och typer.

– Flera hälsocentraler inom Varha fick utmärkelsen, vilket visar att vi är en trygg och intressant arbetsgivare för läkare som inleder sin yrkeskarriär. De behöver handledning och stöd i sitt arbete, och det här kommer vi att erbjuda på Varhas hälsocentraler även i fortsättningen, säger Suvi Vainiomäki, chef för öppenvården.

Med utmärkelsen Kandidatvänlig hälsovårdscentral vill man lyfta fram hälsocentraler och arbetsplatser där kandidaterna upplevt att det finns en positiv atmosfär, god introduktion, tillgång till seniorstöd, samt ett bra system för respons.

Mia Lindström, områdeschef för social- och hälsovårdstjänster i Pargas, Kimitoön och för svenskspråkig service i Åbo, beskriver den lokala verksamheten så här:

– Pargas har ett fungerande system för seniorstöd samt tillräckliga resurser. Tack vare det här har kandidaterna hela tiden fått den handledning de behövt, även utanför semesterperioden. Den äldre personalen är engagerad i utbildningen.

Utmärkelsen ges av Finlands Medicinarförbund rf. Förslagen till mottagarna samlades in sommaren 2023 bland medicine kandidater som jobbat under sommaren. Mer än 60 förslag kom in och pristagarna valdes vid Finlands Medicinarförbund rf:s förbundsmöte i Kuopio 28–29.10.2023.

Finlands Medicinarförbund rf har delat ut hedersutmärkelsen Kandidatvänlig hälsovårdscentral sedan 2020. Syftet är att lyfta fram kriterier för en bra arbetsplats ur en kandidats synvinkel.