Hyppää pääsisältöön

Julkaistu 9.11.2023 13.52

Päivystykseen tullaan vain kiireellisissä asioissa

Avainsanat:

Tyks Akuutin Turun päivystys on ollut hyvin ruuhkautunut ja odotusajat ovat muodostuneet ajoittain erittäin pitkiksi. Päivystykseen tullaan vain päivystysasioissa, kuten esimerkiksi rintakipu, hengenahdistus, runsas verenvuoto, murtuma tai voimakas päänsärky, johon särkylääke ei auta.

Tyksin päivystys Turussa.

Tyksin päivystys Turussa.

Soita aina päivystysapuun (116117) ennen lähtöäsi päivystykseen.

Tyks Akuutissa arvioidaan jokaisen potilaan hoidon tarve noudattaen kansallista hoidonperusteet.fi –ohjetta. Hoidonperusteet.fi-palvelu tukee terveydenhuollon ammattilaisia kiireellisessä hoidon tarpeen arvioinnissa.

– Kaikissa vähemmän kiireellisissä ja kiireettömissä tilanteissa potilaiden tulee hakeutua ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Esimerkiksi sairauslomatodistuksen tarve tai reseptin uusinta ei ole riittävä peruste hakeutua päivystyksen vastaanotolle, sanoo Tyks Akuutin johtaja Sirpa Rantanen.

Alle 16-vuotiaat tai heidän huoltajansa soittavat numeroon 02 313 1420.

Voit myös arvioida Omaolon avulla, millaista hoitoa tarvitset.

Myös lasten päivystyksessä näkyy infektioiden lisääntyminen. Ensisijaisesti tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Mikäli päivystyksellinen arvio on tarpeen, tulee soittaa puhelinneuvontaan 02 313 1420. Päivystykseen tullessa yksi saattaja riittää odotustilojen rajallisuuden takia. Hätätapauksessa soita aina 112.