Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 9.3.2023 16.19

Pinja Aaltonen valittiin ikääntyneiden palvelujen johtavaksi sosiaalityöntekijäksi

Avainsanat:

Ikääntyneiden palvelulautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan nimittää Pinja Aaltosen gerontologisen sosiaalityön yksikön johtavan sosiaalityöntekijän virkaan.

Nuori ruskeatukkainen nainen katsoo suoraan kameraan ja hymyilee. Hänen nimensä on Pinja Aaltonen.

Pinja Aaltonen siirtyy Varhan ikääntyneiden palvelujen gerontologisen sosiaalityön yksikön johtavaksi sosiaalityöntekijäksi TulKoti-hankkeen asiakasohjauksen projektipäällikön tehtävästä.

Valtiotieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä Pinja Aaltonen on valittu Varsinais-Suomen hyvinvointialueen gerontologisen sosiaalityön yksikön johtavaksi sosiaalityöntekijäksi. Ikääntyneiden palvelulautakunta nimitti kokouksessaan 8.3.2023 Aaltosen virkaan tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhösen päätösesityksen mukaisesti.

Johtava sosiaalityöntekijä vastaa Varsinais-Suomen gerontologisen sosiaalityön yksiköstä ja johtaa sen toimintaa. Gerontologisen sosiaalityön asiakkaita ovat ikääntyneet henkilöt, jotka tarvitsevat erityistä tukea palvelujen hallinnassa esimerkiksi taloudellisten haasteiden, sairauksien tai mielenterveys- ja päihdeongelmien johdosta.

Johtavan sosiaalityöntekijän yksi tärkeä tehtävä on kehittää gerontologista sosiaalityötä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

- Varsinais-Suomessa on ollut useita erilaisia toimintamalleja. Nyt lähdemme yhdessä luomaan yhteiset ja yhdenmukaiset toimintamallit. Haluan itse olla mukana muutoksessa ja kehittää uusia palveluja ikääntyneille, Pinja Aaltonen sanoo.

Ikääntyneiden palvelulautakunta katsoi, että Aaltosella on viran hoitoa hyödyttävää monipuolista työkokemusta. Hän on aiemmin toiminut Turun kaupungilla vanhuspalvelujen sosiaalityöntekijänä, sairaalapalvelujen sosiaalityöntekijänä sekä sairaalapalvelujen vastaavana sosiaalityöntekijänä.

- Olen erittäin iloinen, että saamme joukkoomme gerontologisen sosiaalityön kehittämisestä innostuneen ammattilaisen. Pinja siirtyy johtavaksi sosiaalityöntekijäksi TulKoti-hankkeen asiakasohjauksen projektipäällikön tehtävästä, joka hienosti tukee myös gerontologisen sosiaalityön ydinasiaa, sanoo Eeva-Sirkku Pöyhönen.

TulKoti on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama hanke, jonka tarkoitus on vahvistaa ja kehittää yhtenäisiä kotona asumista tukevia palveluja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ikäihmisille.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen geriatrisen sosiaalityön johtavan sosiaalityöntekijän tehtävää hoitaa tällä hetkellä viransijaisena Lilli Räsänen.

Johtavan sosiaalityöntekijän nimittämisen lisäksi myös muut ikääntyneiden palvelulautakunnan kokouksen asiat käsiteltiin päätösesitysten mukaisesti.

Linkki ikääntyneiden palvelulautakunnan kokouksen esityslistaan (8.3.2023)