Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 13.5.2024 21.31

Turun keskustan sote-keskuksen suunnittelun tueksi toivotaan mielipiteitä

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue suunnittelee sosiaali- ja terveyspalveluiden keskittymää Turun keskustaan. Kyselyllä halutaan kuulla asiakkaiden odotuksia ja ajatuksia sote-keskukseen tulossa olevista toiminnoista ja palveluista. Kysymykset vaihtelevat keskuksen tiloista digitaalisiin palveluihin sekä saavutettavuuteen. Vastata voi maanantaihin 27.5. asti Kerro kantasi -palvelussa.

Varhan kuvasydän, jossa työntekijöiden kasvoja.

Uusi Keskustan sote-keskus korvaa keskustan nykyisen terveysaseman Käsityöläiskadulla. Sote-keskukseen on tarkoitus sijoittaa myös muita Varhan sosiaali- ja terveyspalveluita.

Toteutustapaa ja laajuutta selvitetään vielä: vaihtoehtoja ovat uudisrakennus tai jo olemassa oleva kiinteistö Turun ydinkeskustan alueella. Alustava tavoite on saada palvelut uuteen sote-keskukseen 2020-luvun lopulla. Toteutustavan ohella suunnittelua linjaa Varhan tuleva palveluverkko.

Kysymyksissä käsitellään fyysistä tilaa, digipalveluja, palvelujen aukioloaikoja, erilaisten asiakasryhmien toiveita sekä myös mahdollisia muita palveluja esimerkiksi järjestöjen tuottamia.

- Toivomme kyselyyn paljon vastauksia ja mielipiteitä, jotta uusi sote-keskus vastaisi mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeisiin, aluepäällikkö Terhi Painilainen toteaa.

Vastaukset koostetaan raportiksi Varsinais-Suomen Sote-palvelulautakunnan kesäkuun 2024 kokoukseen.

Kyselyyn voi vastata 13. - 27.5.2024.

Vastaa kyselyyn:

Varhan palveluverkkosuunnitelmasta on tarkoitus tehdä päätöksiä kesäkuussa 2024. Toimipaikkojen sijanneista ja palveluista päätetään palvelukokonaisuuksittain eri päätöksentekoelimissä. Uudistuva palveluverkko on saavutettava ja koostuu kiinteistä palvelupisteistä sekä monipuolisista digitaalisista ja liikkuvista palveluista.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vision mukaisesti haluamme turvata yhdessä kumppaniemme kanssa terveyttä ja hyvinvointia kaikille varsinaissuomalaisille, kaksikielisesti.