Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 22.3.2024 11.29

Tyks Akuutin päivystyksen aukioloajat Loimaalla ja Uudessakaupungissa supistuvat kahdella tunnilla toukokuusta lähtien

Avainsanat:

Tyks Akuutin päivystyksen Loimaan ja Uudenkaupungin toimipisteiden aukioloaika muuttuu 2.5.2024 alkaen siten, että päivystys aukeaa jatkossa aamuisin kello 10 ja sulkeutuu iltaisin kello 20 kaikkina viikonpäivinä.

Tyks Loimaan sairaalan pääsisäänkäynti.

Tyks Loimaan sairaalan pääsisäänkäynti.

– Varhan talouden tasapainottaminen vaikuttaa myös Tyks Akuutin päivystyksen toimintaan ja meidän on vähennettävä lääkäripäivystyksen ostoa. Tällä on vaikutusta Loimaan ja Uudenkaupungin päivystykseen, sanoo Tyks Akuutin tulosryhmäjohtaja Sirpa Rantanen.

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikka sairastumistapauksissa. Terveysasemien kiirevastaanotto palvelee arkisin kello 8–16.

Tyks Akuutin päivystyksestä saa kiireellistä hoitoa. Kiireellisellä hoidolla tarkoitetaan äkillistä sairastumista, vammaa, pitkäaikaissairauden vaikeutumista tai toimintakyvyn alenemista, joka edellyttää välitöntä arviota ja hoitoa.

Soita aina päivystysapunumeroon 116 117 ennen lähtöäsi päivystykseen tai arvioi Omaolon oirearvioiden avulla, millaista hoitoa tarvitset.

Alle 16-vuotiaiden osalta soitetaan ensisijaisesti omalle terveysasemalle niiden aukioloaikoina. Muulloin päivystysasioissa voi soittaa numeroon 02 313 1420.

Hätätilanteessa soita 112.