Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 8.6.2023 12.20

Vaikea lääkärivaje vaikuttaa Perniön terveysaseman toimintaan

Avainsanat:

Perniön terveysaseman toimintaa joudutaan muuttamaan 31.7.2023 alkaen. Syynä on erittäin merkittävä lääkärivaje, jota ei olla pystytty tehostetusta rekrytoinnista huolimatta paikkaamaan. Vuokralääkärifirmoillakaan ei ole tarjota Perniöön vuokrahenkilöstöä kesäkuun 2023 jälkeen. Perniön terveysaseman lääkäriresurssina on viimeisen vuoden aikana toteutunut noin 2,5 lääkärin työpanos.

Kaksi vaaleanviolettia sydäntä tummanvioletilla pohjalla.

Perniön terveysasemalla on kesäsulku 26.6.–30.7. Tämän jälkeen Perniön terveysaseman osalta joudutaan tekemään toimintaan muutoksia.

– Tulemme ohjaamaan potilaita merkittävästi enemmän hoitajan vastaanotolle, mistä tarvittaessa konsultoidaan lääkäriä. Kiireelliset potilaat ohjataan joko pääterveysasemalle tai Salon yhteispäivystykseen. Kiireettömiä lääkärien ajanvarausaikoja voidaan antaa myös muille Salon terveysasemille. Lääkäritilanne on äärimmäisen haastava ja tilanne on todella ikävä, Salon ja Someron sote-aluepäällikkö Petri Salo kertoo.

Yhteistyötä muiden Salon alueen toimipisteiden kanssa

Päivystykselliset potilasasiat ja kiireellistä kuvantamista vaativat potilasasiat ohjataan Salon yhteispäivystykseen. Myös muita kiireellisiä aikoja tullaan varamaan Salon pääterveysasemalle. Kiireettömille vastaanotoille varataan aikoja Perniön terveysasemalta vuoroviikoin 1–2 päivää. Muutoin kiireettömät vastaanottoajat annetaan Salon eri terveysasemille.

Kotihoidon lääkärikonsultaatiot ohjataan Perniön vastaavalle lääkärille ja Salon pääterveysaseman konsulttilääkärille. Perniön terveysaseman potilaiden reseptit uusitaan pääasiassa Salon lääkäreiden toimesta. Kouluterveydenhuollon ja neuvolaterveydenhuollon käyttöön nimetään lääkäri muilta Salon terveysasemilta. Vanhuspalveluiden lääkärityössä ei tule muutoksia.