Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 7.2.2023 16.51

Aluehallitus

Varsinais-Suomen aluehallituksen päätökset 7.2.2023

Avainsanat:

Hyvinvointialueen aluehallitus oli koolla 7. helmikuuta. Hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen kävi läpi hyvinvointialueen ensimmäisten viikkojen kulkua.

Varha aluehallitus

Palvelut ovat jatkuneet ilman katkoja. Rinnakkaisten tietojärjestelmien käyttäminen on henkilöstölle työlästä, mutta tämä ei ole juuri heijastunut asiakkaille. Tietoverkon ja päätelaitteiden käyttöönotto jatkuu kevääseen.

Aluehallitus hyväksyi Länsi-Suomen yhteistyöalueen erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksen. Varsinais-Suomen hyvinvointialue muodostaa yhdessä Pohjanmaan ja Satakunnan hyvinvointialueiden kanssa Länsi-Suomen yhteistyöalueen. Suomessa on kaikkiaan viisi yhteistyöaluetta. Järjestämislain mukainen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut kattavasti huomioiva yhteistyösopimus on vielä valmistelussa.

Hyvinvointialueelle perustettiin seitsemän terveyskeskuslääkärin virkaa, joissa ei ollut viranhaltijaa liikkeenluovutuksen hetkellä, sekä uusi johtavan sosiaalityöntekijän virka.

Aluevaltuusto koolla 15. helmikuuta

Auehallitus käsitteli seuraavan, 15. helmikuuta pidettävän aluevaltuuston aiheita. Valtuustolle annetaan katsaus palvelustrategian valmistelun etenemisestä. Palvelustrategiassa määritellään, mitä palveluja ja miten hyvinvointialue tuottaa. Palveluihin tulee näkyviä muutoksia vasta, kun ensin palvelustrategiasta ja sen jälkeen palveluverkosta on päätetty. Valtuuston on tarkoitus osallistua palvelustrategian laatimiseen huhti- ja kesäkuussa.

Aluehallitus keskusteli valtuustoaloitteiden käsittelystä ja valmistelusta yleisesti. Vastaus valtuustoaloitteeseen maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille palautettiin valmisteluun yksimielisesti, jotta maksuton ehkäisy synnytyksen jälkeen tarkasteltaisiin tarkemmin.

Aluehallituksen jäsen Laura Kaarniharju on ryhmävaihdoksen vuoksi pyytänyt eroa aluevaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan sekä järjestämisjaoston varajäsenen tehtävästä. Aluevaltuusto päättää varapuheenjohtajan tehtävästä.

Aluehallituksen esityslista on kokonaisuudessaan osoitteessa:
https://varha-julkaisu.triplancloud.fi/ktwebscr/epj_tek_tweb.htm

Muut kuin tässä tiedotteessa mainitut aiheet hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Hallituksen seuraava päätöskokous on 14. helmikuuta 2023, ja kokouksen esityslista julkaistaan em. verkkopalvelussa. Kokousten pöytäkirjat julkaistaan samassa osoitteessa allekirjoittamisen jälkeen.