Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 19.4.2023 18.14

Varsinais-Suomen aluevaltuuston päätökset 19.4.2023

Avainsanat:

Aluevaltuusto hyväksyi asiakasmaksujen muutoksia ja perusteet Varsinais-Suomen hyvinvointialueen varallisuuden hoitoon sekä rahoitus- ja sijoitustoimintaan. Ari Korhonen nimettiin aluehallitukseen Saku Nikkasen tilalle.

Aluevaltuusto

Aluevaltuusto päätti keskiviikon kokouksessaan hyväksyä hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvien asiakasmaksujen muutokset. Alkuvuoden aikana ilmentynyt tarve eräiden hyväksyttyjen asiakasmaksujen tarkistamiseen sekä vielä puuttuvien asiakasmaksujen päättämiseen.

Muutoksia tehtiin vammaispalvelujen, terveyspalvelujen sekä ikääntyneiden palvelumaksuihin. Sekä ikääntyneiden että perusterveydenhuollon osalta täsmennettiin esimerkiksi poistamalla joitakin kuntoutukseen liittyviä asiakasmaksuja. Vammaispalvelujen maksuja täsmennettiin esimerkiksi määrittämällä raaka-ainemaksujen suuruus, jos yli 16-vuotias asiakas osallistuu ruuan valmistamiseen.

Rahoitustoiminnalle päätettiin perusteet

Valtuusto hyväksyi hyvinvointialueen varallisuuden hoidon ja rahoitus- ja sijoitustoiminnan perusteet. Rahoitus- ja sijoitustoiminnan tehtävänä on tukea Varsinais-Suomen hyvinvointialueen strategian mukaisten päämäärien sekä aluevaltuuston asettamien tavoitteiden saavuttamista taloudellisesti ja tehokkaasti niin, että omaisuuden arvosta huolehditaan ja riskit hallitaan.

Riskienhallinnassa pyritään tunnistamaan hyvinvointialueen toiminnan kannalta keskeisimmät riskitekijät ja määrittämään rahoitusaseman, maksuvalmiuden ja toiminnan jatkuvuuden turvaava toimintamalli.

Rahoitustoimintaan liittyviltä riskeiltä pyritään suojautumaan hajauttamalla rahoitusta mm laina-ajan pituuden, lyhennysohjelman, rahoituslähteen ja korkoperusteen mukaan.

Aluehallitus sai uuden jäsenen

Valtuusto myönsi Saku Nikkaselle eron aluehallituksen jäsenen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston jäsenyydestä sekä järjestämisjaoston varajäsenen tehtävistä. Aluehallitukseen hänen tilalleen valittiin Ari Korhonen.

Aluehallitukseen Niina Alhon uudeksi varajäseneksi valittiin Marke Tissari. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston uudeksi varapuheenjohtajaksi määrättiin Mika Maaskola, ja järjestämisjaostoon Mika Maaskolan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Ari Korhonen.

Muut kuin tässä mainitut päätöskohdat hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.