Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 15.2.2023 18.45

Aluevaltuusto

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston päätökset 15.2.2023

Avainsanat:

Aluevaltuusto sai uuden varapuheenjohtajan ja selvityksen palvelustrategian valmistelun käynnistymisestä.

Aluevaltuusto

Aluevaltuuston kokous 15.2.2023

Laura Kaarniharju vaihtoi kuun alussa valtuustoryhmää ja pyysi eroa aluevaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävästä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jyrki Alastalo.

Kaarniharju pyysi eroa myös järjestämisjaoston varajäsenen tehtävästä, jossa hän toimi Heikki Tammisen henkilökohtaisena varajäsenenä. Tammisen uudeksi varajäseneksi valittiin Sanna Paasikivi.

Aluevaltuusto totesi Jaakko Lindforsin luottamustoimen valtuutettuna päättyneeksi kotikunnan vaihduttua Varsinais-Suomen ulkopuolelle. Lindforsin eronpyynnön seurauksena puheenjohtaja kutsui hänen sijaansa valtuutetuksi Vasemmistoliiton järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun Katri Kapasen aluevaltuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Varsinais-Suomen asukkaat keskimääräistä terveempiä

Hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen antoi aluevaltuustolle selvityksen Varhan toiminnan käynnistyksestä.

- Olemme siirtyneet vaiheeseen, jossa tulee kovaäänisiäkin puheluita siitä, miksi minun päätösvaltuuteni ovat muuttuneet tai miksi paperilomake on muuttunut sähköiseksi. Kerron soittajille, että asiat etenevät ja muutoksiakin tulee.

Martikainen arvioi, että hyvinvointialueen prosessit saadaan vakautettua viimeistään juhannukseen mennessä.

Martikainen kertoi aluevaltuustolle myös palvelustrategian valmistelun käynnistymisestä. Lähtökohta on se, että Varsinais-Suomen väestö kasvaa ja vanhenee, asukkaiden sosioekonominen asema on hieman Suomen keskimääräistä tilannetta parempi ja väestö hieman terveempää.

Ikääntyneiden palveluketjun ratkaiseminen on strategiassa keskeisessä asemassa.

- Meidän on luotava tehokas toimintamalli ja parannettava ikääntyvien toimintakykyä.

Martikainen muistutti, että Varsinais-Suomi kuuluu niihin hyvinvointialueisiin, joiden asukasluku kasvaa. Ainoa kasvava alue maakunnassa on Turun kaupunkiseutu. Muualla maakunnassa asukkaiden määrä ennusteiden mukaan laskee.

Muut kuin tässä mainitut päätöskohdat hyväksyttiin päätösesitysten mukaisesti.