Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 13.1.2023 10.30

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksu onnistui

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäiset palkat on maksettu vakituisten työntekijöiden tileille suunnitellusti. Hyvinvointialueelle siirtyi yli 30 eri organisaatiosta kaikkiaan runsaat 23 000 työntekijää.

Työpöydällä kannettava tietokone ja vihko.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palkat maksettiin ensimmäistä kertaa perjantaina 13. tammikuuta.

Vakituista henkilöstöä on lähes 19 000, ja heidän palkkansa maksettiin ensimmäistä kertaa perjantaina 13. tammikuuta. Tavallisesti palkanmaksupäivä on kuun 15., mutta se aikaistui viikonlopun vuoksi perjantaille.

Näin mittava palkkatietojen siirto useista eri järjestelmistä lyhyessä ajassa on vaatinut paljon työtä. Palkanmaksun onnistuminen on ollut asiakaspalvelun sujuvan jatkumisen lisäksi keskeinen tavoite hyvinvointialueen aloittamisessa.

Määräaikaisten palkat ja erillislisät tulevat maksuun kuun viimeisenä päivä.

Vakituisen henkilöstön tehtäväkohtaisissa palkoissa on löydetty yksittäisiä virheitä henkilöiltä, jotka ovat uudistuksessa sijoittuneet kokonaan uusiin tehtäviin niin, että palkkaus on muuttunut, mutta uusia tietoja ei ole vielä saatu tallennettua järjestelmiin. Pääosa henkilöstöstä siirtyi entistä vastaavaan tehtäväänsä.

Noin kolmellakymmenellä henkilöllä löytyi tuoduista tiedoista selkeitä puutteita niin, että palkka olisi jäänyt maksamatta tai ennakkopidätys olisi tehty 60 %:n mukaan. Näiden henkilöiden palkkatiedot tarkastettiin lähettävästä organisaatiosta, korjattiin Varhan järjestelmään ja palkka saadaan korjattuna maksettua perjantaina.

Pieniä puutteita hyvinvointialueelle siirtyneissä ja tallennetuissa tiedoissa on sisäisessä tarkastelussa löydetty lisiin, poissaolotietoihin sekä ammattiliittojen jäsenmaksuihin liittyen. Nämä ovat valitettavasti heijastuneet nyt maksettuihin palkkoihin. Esimerkiksi tammikuun vuosilomajaksot puuttuvat järjestelmästä osittain. Lisäksi hyvinvointialueelle siirtyneissä jäsenmaksujen lähtötiedoista on löytynyt puutteita. Nämä verrattain pienet poikkeamat korjataan seuraavissa palkanmaksuissa.

Jos palkanmaksussa todetaan edelleen suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan luonnollisesti mahdollisimman pian.

Aiheesta aiemmin: