Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tuulentie 3
21380 AURA

Postiosoite

Tuulentie 3
21380 AURA

Aukioloajat

Aukioloajat
maanantai–torstai 8.00–16.00
perjantai 8.00–15.00
Tuki- ja liikuntaelinoireiden hoidon tarpeen arviointi toimii taksaisinsoittopalveluna
maanantai–perjantai 8.00–11.00

Poikkeusaukioloajat

3.6.2024–1.9.2024 Hoitaja- ja lääkärivastaanotto suljettu. Palveluja tarjolla tänä aikana Riihikosken terveysasemalla. Neuvolat auki koko kesän.
Suljettu

Hoidon tarpeen arviointi on lakisääteinen, terveydenhuollon ammattilaisen tekemä arvio potilaan hoidon tarpeesta ja hoidon kiireellisyydestä. Sen perusteella potilas ohjataan oikea-aikaisesti oikealle ammattilaiselle.

Tuki- ja liikuntaelinoireiden hoidon tarpeen arviointiin ja neuvontaan tulee soittaa alle 3 kk kestäneissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi äkillisesti tai hiljalleen kipeytynyt niska, selkä, olkapää, kyynärpää, ranne, lonkka, polvi, jalkapohja ym. Rajauksena ovat suurienergiset tapaturmat ja vammat, joiden kohdalla otetaan yhteys sairaanhoidon hoidon tarpeen arviointiin tai päivystykseen.

Sairaanhoitajan vastaanotto:

Sairaanhoitaja vastaa itsenäisesti hoitajan vastaanoton palvelukokonaisuudesta käsittäen hoidon tarpeen arvioinnin, hoidon ja sen seurannan. Tarvittaessa hoitaja konsultoi lääkäriä ja toimii työparina lääkärin kanssa toteuttaen samalla lääkärin ohjeiden mukaista potilaalle määrättyä lääketieteellistä hoitoa. Lisäksi sairaanhoitajat tekevät vastaanotoilla pieniä toimenpiteitä, tutkivat tavallisimpia tulehdustauteja sekä seuraavat ja ohjaavat pitkäaikaissairaita yhteistyössä lääkärien kanssa.

Sairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voit varata ajan sähköisellä ajanvarauksella tai soittamalla hoidon tarpeen arvioinnin puhelimeen. Tässä numerossa on käytössä takaisinsoitto.

Lääkärin vastaanotto:

Lääkärinvastaanotolle ohjaudutaan hoitajan tai fysioterapeutin tekemän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Pääsääntöisesti hoidon tarpeen arviointi tehdään puhelimitse. Kiireettömällä lääkärin vastaanotolla arvioidaan ja selvitetään terveydentilaasi ja vointiasi koskevia asioita sekä järjestetään sairauksien hoitoa ja tutkimuksia sekä tehdään niihin liittyviä todistuksia.

Fysioterapeutin suoravastaanotto:

Fysioterapeutti tekee hoidon tarpeen arvioinnin perusteella päätöksen siitä, ohjataanko asiakas nopeasti fysioterapeutin suoravastaanottoajalle, myöhemmin normaalille fysioterapeutin vastaanotolle, lääkärin vastaanotolle, riittääkö puhelinneuvonta tai muu etävastaanotto.