Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tuulensuunkatu 4
21100 NAANTALI

Postiosoite

Tuulensuunkatu 4
21100 NAANTALI

Aukioloajat

Puhelinpalvelu, Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaus (uudet asiakkaat) suomeksi
maanantai–perjantai 9.00–15.00
Puhelinpalvelu, Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaus (uudet asiakkaat) ruotsiksi
maanantai–perjantai 9.00–12.00
Puhelin, Sairaanhoitaja (Väski, Väinölä, Kailo, Kuparivuori, Kultaranta ja Lietsala)
maanantai–torstai 8.00–15.00
perjantai 8.00–14.00
Puhelin, Hoitaja (Väski, Väinölä, Kailo, Kuparivuori, Kultaranta ja Lietsala)
Avoinna ympäri vuorokauden

Birgittakoti on 49-paikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, jossa tarjotaan myös kuntouttavaa lyhytaikaishoitoa.

Birgittakodissa toimii 5 ympärivuorokautisen palveluasumisen tiimiä. Tiimeissä tuetaan arjen toimintoihin osallistumista sekä yksilöllistä päivärytmiä kuntouttavalla työotteella. Asukkailla on käytössään oman huoneen lisäksi yhteiset, viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat, turvallinen sisäpiha sekä kuntosali.

Kuntouttavaa lyhytaikaishoitoa (15 asiakaspaikkaa) annetaan Birgittakodissa, Lietsalassa tai Kultarannassa. Kuntoutusjaksot on suunnattu yli 65-vuotiaille kotona asuville, joiden toimintakyky on heikentynyt tai on vaarassa heikentyä sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi. Lyhytaikaishoitoon on mahdollista tulla omaishoitajien vapaapäivien ajaksi.

Birgittakodin tiimit:

Kailo

Kailossa on 5 asukashuonetta. Päivittäisten hoidon ja huolenpidon lisäksi Kailon asukkailla on mahdollisuus osallistua kuntouttavan lyhytaikaishoidon tai päivätoiminnan erilaisiin ryhmätoimintoihin.

Kultaranta

Kultarannassa on 10+1 asuinhuonetta. Yksi Kultarannan huoneista on lyhytaikaishoitopaikka. Lyhytaikaishoito on tarkoitettu muistisairaan asiakkaan kuntouttaville hoitojaksoille, joilla tuetaan asiakkaan toimintakykyä ja mahdollistetaan omaishoitajan vapaat.

Kuparivuori

Kuparivuoressa on 11 asuinhuonetta. Tiimissä tuetaan muistisairautta sairastavien asukkaiden toimintakykyä, omatoimisuutta, itsenäistä liikkumista ja elämän mielekkyyttä aktiivisen arjen toiminnoilla.

Väinölä

Väinölä on suunnattu asukkaille, joiden hoivantarve on suurta. Väinölässä on 15 asuinhuonetta. Asukkaan voimavaroja pyritään tukemaan kuntouttavan työotteen keinoin.

Väski

Väskissä on yhteensä 7 asuinhuonetta sekä kodikas yhteinen oleskelu- ja ruokailutila. Väskin asukkaat tarvitsevat ohjausta ja kevyttä avustusta arjen toimissa.

Lietsala

Lietsalassa on 12 asiakaspaikkaa kotona asuvien kuntoutusjaksoille ja 2 paikkaa terveyskeskusosaston jatkokuntoutusasiakkaille. Yksikön kuntosali ja sisäpiha mahdollistavat ryhmätoiminnan lisäksi tuetun itsenäisen harjoittelun ja ulkoilun. Jaksoilla on mahdollisuus osallistua fysioterapeutin ohjaamaan ryhmäliikuntaan ja yksilöohjaukseen.

Uudet asiakkaat

Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.